• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan'dan ABD'li gazeteye sert tepki: Edebsizlik, alçaklık, adilik

Yeniakit Publisher
2014-09-17 12:00:00 - 2014-09-17 12:22:11
Erdoğan'dan ABD'li gazeteye sert tepki: Edebsizlik, alçaklık, adilik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TESK Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, 'Türkiye'yi teröre destek veren, göz yuman bir ülke gibi göstermenin densizlik' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TESK Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, Türkiye'yi teröre destek veren, göz yuman bir ülke gibi göstermenin densizlik olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

- Türkiye ayrım yapmaksızın, her türlü terörün ve terör örgütünün karşısında bir ülkedir. Biz, 'İslami terör' diye bir kavramı asla ve asla hiç bir zaman kabul etmedik, kabul etmiyoruz

- Dün uluslararası bir gazete, benim ve Sayın Başbakan'ın Hacı Bayram Camii'nde namazdan çıkarken çekilmiş fotoğrafımızı kullanıyor, altına da bir terör örgütünün o caminin bulunduğu bölgeden, terörist devşirdiğini yazıyor. Çok açık söylüyorum; bu en hafif tabiriyle, edepsizliktir, alçaklıktır, adiliktir.

- Türkiye'yi teröre destek veren, göz yuman bir ülke gibi göstermek densizliktir. Yok Türkiye petrol alıyormuş, yok Türkiye silah veriyormuş, hastanede yaralıları tedavi ediyormuş. Bunu defaatle Enerji Bakanım da açıkladı, biz de açıkladık, böyle bir şey asla kesinlikle söz konusu değil.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- Bizim için Musul'da alıkonulan 49 can her şeyden önemlidir. Biz konuşurken dikkatli konuşmak zorundayız. Çünkü biz mesuliyet makamındayız. 49 canın hassasiyetini dikkate alarak konuşmak, o hassasiyetle hareket etmek zorundayız. Biz deriz ki bu ülkenin medyası da bu ülkenin siyasi partileri de aynı hassasiyeti taşısınlar.

ÇÖZÜM SÜRECİ

- Sabotajlara itibar etmeyeceğiz, kimi illerimizde, ilçelerimizde çözüm sürecini tahrip etmek amacıyla, sabotaj amaçlı kurulmuş tuzaklara asla düşmeyeceğiz.

- Hiç kimse, umutsuz olmasın. Çözüm sürecini sabote etmek, baltalamak için, milletin zihnini bulandırmak için yapılan tahriklere hiç kimse aldanmasın. Türkiye'nin önönde bu meseleyi çözmekten başka bir seçenek yoktur ve inşallah Türkiye, bu meseleyi çözmek için başlattığı süreci güçlendirerek nihayete erdirecektir.

EKONOMİ

- Avrupa'da batmış, çökmüş, şu anda Avrupa'nın çok ciddi destekleriyle ayakta tutulmaya çalışan ekonomilerin olduğu ülkeye 6 derece birden artış veren bu kredi derecelendirme kuruluşlarının, Türkiye ile ilgili yaptıkları bu açıklama sadece siyaseten çökertemedikleri bir ükeyi acaba ekonomik noktada nasıl çökertiriz, bu bir projedir, bunun gayretidir."

YENİ TÜRKİYE

-Yeni Türkiye, unutulanların hatırlandığı bizi biz yapan medeniyet unsurlarının ihya edildiği bir Türkiye'dir.

-Yeni Türkiye derken esasında bir yönüyle de tarihimizin ve medeniyetimizin köklerine yüzümüzü dönüyor, unutturulanları yeniden hatırlamaya başlıyoruz.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Yeni Türkiye acımasız, vahşi, vicdani olmayan bir kalkınma modeli değil refahın adil, vicdan terazisinde tartılmış şekilde dağıtılmasını öngören bir Türkiye'dir.

-2023'e milletimizin hayır duasını alarak, ahilik kültürüne sahip çıkarak yürüyeceğiz.

FİLİSTİN

-Biz Filistin'deki yaralıları ülkemize aldık, tedavi ediliyorlar.

-49 can her şeyden önemlidir. Biz konuşurken dikkatli olmalıyız. Hassasiyetle hareket etmek zorundayız.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23