• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan: İlker Paşa ‘bugün bize yarın size’ demişti

Yeniakit Publisher
2014-07-28 11:12:00 - 2014-07-28 17:14:01
Erdoğan: İlker Paşa ‘bugün bize yarın size’ demişti

Diyarbakır mitingi sonrası uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan, İlker Başbuğ ile arasında geçen diyaloğu anlattı

İlker Başbuğ ile aralarında geçen diyaloğu aktaran Erdoğan, Paralel payıyla ilgili Başbuğ'un kendisine "bugün bize yarın size" dediğini söyledi.

İşte Erdoğan'ın gazeteciler ile yaptığı o kısa röportaj;

BAŞBUĞ'UN DEDİĞİ HAKİKATEN OLDU

- Irkçı Prensilvanya dediniz, operasyon nasıl gidiyor? Bir de İlker Başbuğ’un askeri davalar sürecinde sizinle konuştuğuna dair sözleri var...

Şimdi İlker Paşa’nın görevde olduğu sürede bana söylediği bir sözü vardı. Onu ben burada söyleyeyim. O da şuydu “Bugün bize yarın size!” demişti. O zaman tabii daha Genelkurmay Başkanıydı. Toplamalar malum başlamıştı. Ben de tabii o zaman demiştim ki, şeyleri bunları bile yapıyorlar demiştim herhalde yargı. Ama tabii bilesiniz ki biz elimizden geleni bu noktada ardına koymayız. Ve hakikaten dediği oldu.

Ve bazı herhalde onlarda kendilerine göre sinyaller alıyorlardı ki bu endişeyi taşıyorlardı. Sonra ne oldu. Bu işte Hakan Fidan meselesi çıktı. Şimdi Hakan beyde patlak veren konu sıradan bir olay değildi. Hatta içeri girdiklerinde falan da bizim gönderdiğimiz insan hakları komisyonu üyelerine de işte “Hakan Beye sahip çıktığı kadar bize sahip çıkmadı” gibi bir ifade kullanıldı.

E şimdi tabii Hakan ile onların konumu çok farklı. TSK mensuplarının bu noktadaki beklentileriyle sivildekinin beklentisi farklı. Şimdi benim sivildekine çok rahat müdahele etmem mümkün. Ama bizim asker şuna alışmamış, sivilin kendilerine müdahale etmesine alışmamış. O demokratik diyalogu da bu şekilde hala oluşturmamış.

İLKER PAŞA'NIN TESPİTİ MANİDAR

Şimdi şu paralel yapı meselesini gündeme getiriyoruz,  bu varlığın olduğunu artık görmeleri lazım. Bu olaylardan sonra İlker Paşa’nın o tespiti manidardır. Bugün bize yarın size!


(Star)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23