• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ERKEN KAYIT YARIŞI BAŞLADI

Yeniakit Publisher
2014-04-23 09:09:00 - 2014-04-23 13:30:49
ERKEN KAYIT YARIŞI BAŞLADI

Kolej kayıtlarında bu yıl geçmiş yıllara nazaran okullardaki hareketlilik erken başladı. Bunun temel nedeni ise kredi kartlarına getirilen 9 taksit sınırlandırması. Birçok kolej, anlaştığı bankanın kartı aracılığı ile velilere 12 ay vade farksız imkân sağladı. Şubat ayında gelen zam oranının bir kısmının yansıtılmadığı taksitler velileri bir nebze de olsa rahatlattı

YENi KUŞAĞA DiKKAT

Adına ister Y, ister Z, isterse X kuşağı diyelim, sonuçta hepsi bizlerin çocuğu. Günümüzde çabuk öğrenen, çabuk tüketen ve çabucak sıkılan bir nesille karşı karşıyayız. Arayışları ve merakları bir önceki nesilden daha fazla olan çocuklarımız için biz ne düşünüyorsak, eğitim kurumunun da aynı şeyleri düşünüp beklentilere cevap vermesi gerekiyor. Peki bütün bunlara çocuklarımız hazır mı? 6 yaşına gelmiş bir çocuğun okula hazır olması kolay bir süreç değil. Burada da okul öncesi eğitimin, okul ve anaokulu seçiminin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Kolejlerin büyük bir kısmında da bu üniteler mevcut. Hatta birçok kolej, anaokulundan üniversite sınavına kadar çocuğun eğitiminde rol alıp, ailenin bir parçası olabiliyor.

MEHMET UFUK / YENİ AKİT - Her yıl öğretim yılı tamamlanmadan aynı telaşı görmeye alışıyoruz. Peki bu telaş neden? Erken kayıt yaptırmak o kadar avantajlı mı? Bu soruya cevabımız ‘evet’ olacak. Pek çok okul yönetimi zamlı uygulamaya başlamadan, velilere birbirinden cazip tekliflerde bulunuyor. Teklifler, okuluna devam eden çocukların velilerini mutlu etse de, okula yeni başlayacak çocukların velilerini ‘acaba hangisini tercih etsem de, çocuğumu en doğru okula göndersem’ sorusuyla karşı karşıya bırakıyor.

Peki doğru okul nasıl seçilir? Okul seçiminde nelere dikkat edilmeli, okulların öncelikle hangi özelliklerini değerlendirmeli? Konuyu yakın plan sizler için inceledik.

Bugün 23 NİSAN
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Her şeyi onların mutlu geleceği için doğru planlamaya çalışıyoruz. Sadece bugün değil, hayatının her döneminde bayram mutluluğunu içlerinde yaşamalarını istiyoruz. Onların en iyi şekilde eğitim görmeleri ise her anne babanın temennisi. Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına 4.5 ay kalmasına rağmen yeni bir okul arayışı hem velileri, hem de eğitimciler için hareketli günleri beraberinde getiriyor.

Özel okullarda erken kayıt süreci bu yıl daha da erken başladı. Okullarda tanıtım günleri düzenleniyor, öğrenci ve velilerle görüşülüyor. Bir kısım veliler ise, bugünlerde özellikle yeni okula başlayacak çocuklarına iyi bir gelecek planını devreye sokmak için okul okul dolaşıp, doğru seçim yapmaya çalışıyor. İki yıl önce değişen eğitim sistemine göre altı yaşına giren çocuklarını eğitim dünyasıyla tanıştırmak için en uygun ve iyi okulu bulmak artık her velinin ödevi oldu.

ERKEN KAYIT KAZANÇLI MI?

Velilerin önünde şimdi onlarca seçenek var. Hepsi de birbirinden avantajlı görünüyor. Sadece ekonomik nedenlerden de olsa, erken kayıt döneminin sağladığı avantaj gözardı edilmemelidir. Okuldan okula fark etse de erken kayıt döneminde velilere yüzde beş ile yüzde 15 oranında indirim uygulanabiliyor. Hele bir de burslu kayıt varsa, bu veliler için moral kaynağı oluyor.

ÇOCUKLARIN KARARI ÖNEMLİ

İlk aşamada ekonomik şartlar veli için bir ölçü olabilir. Ancak okulun vaat ettikleri ve çocuğun beklentileri de önemli bir husus. Özellikle “Hangi okul en iyisi?” sorusuna cevap aranırken, vaat ve beklenti konularının netleşmesinde fayda var. ‘En iyi okul’ yerine ‘Çocuğum için en uygun okulu tercih etmeliyim’ fikri öne çıkarsa bundan en büyük faydayı ebeveynler sağlayacaktır.

OKULLARI GÖRÜP KARAR VERİN

Peki okul seçimi nasıl yapılmalı? Uzmanlara göre ilk yapılması gereken, bir okul listesi oluşturmak. En fazla 3 ya da 5 okulla sınırlı tutmak, sonuca hızlı varmayı kolaylaştıracaktır. İkinci adımda ise bütçeye uymayan okulları elemek geliyor. Ardından da çocukla birlikte okulları tek tek gezmek en doğrusu. Bunu yaparken de mümkünse çocukların okulda olduğu saatler seçilmeli.

 

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23