• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eroğlu: 17 Aralık'ın sebebi milletin önünü kesmektir

Yeniakit Publisher
2014-12-21 18:31:00 -
 Eroğlu: 17 Aralık'ın sebebi milletin önünü kesmektir

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'nin önünü kesmek için büyük bir gayret var.

Partiyi kapatmak için muvaffak olamadılar. Gezi olaylarını denediler muvaffak olamadılar. Nereden vuralım dediler ve 17 Aralık operasyonunu gerçekleştirdiler. 17 Aralık'ın sebebi budur, mesele milletin önünü kesmektir" dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti 5'inci Merkez İlçe Olağan Kongresi'ne katıldı. Kongrede konuşan Bakan Eroğlu, milletin büyük hedefleri olduğunu ifade ederek, yatırım denilince akla gelen hükümetin AK Parti hükümeti olduğunu ve yaptıklarına muhalefetin hayallerinin bile ulaşamayacağını kaydetti.

YOLSUZLUK OLSA BU YATIRIM NASIL YAPILIR?

Türkiye’nin büyüdüğünü geliştiğini kaydeden Eroğlu, Türkiye'nin önünü kesmek için de büyük bir gayret olduğunu söyledi. Partinin kapatılmak istendiğini anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Buna muvaffak olamadılar. Gezi olaylarını denediler muvaffak olamadılar. Nereden vuralım dediler ve 17 Aralık operasyonunu gerçekleştirdiler. 17 Aralık'ın sebebi budur, mesele milletin önünü kesmektir. Gördüler ki Türkiye ayağa kalkıyor, bunun önünü kesmek gerekir. Ülkenin düşmanları maalesef böyle bir komplonun içine girdi. Ama onların bir hesabı varsa Cenab-ı Allah'ın da bir hesabı var. Bunlar milletin ferasetini göremedi. Merak etmeyin bu ülkenin bahtı açık, yıldızı parlak. Şunu hesap edemediler; milletin feraseti var, bakın millet görmüyor. Ben geçenlerde birisine sordum, ne düşünüyorsun, anlat bakalım dedim. O da IMF'ye borçları ödediniz mi, vatandaşa borçlar vardı onu da ödediniz mi dedi. Ödedik dedim. Merkez Bankası'nda dövizi biriktirdik. Bir de bunun üstüne yatırım yapıyorsunuz. Değerli kardeşlerim, şuana kadar yapılan yatırımların miktarı 800 milyar. Peki bu nasıl oluyor? Eski borçları ödüyoruz, dışarıya olan borçları ödüyoruz. Bu kadar da yatırım yapıyoruz. Bir de Merkez Bankasını dövizle dolduruyoruz. Bu yolsuzluk olsa, böyle bir şey olabilir mi?”

ONLARIN HORTUMUNU KESTİK

Bakan Eroğlu, çok borç ödediklerini belirterek şöyle konuştu: "Bir taraftan borç ödeyeceksin bir taraftan yatırım yapacaksın peki bu para nereden geldi? Geçmişte faiz lobisi vardı. 9 ay vadeli devlete borç verip yüzde 63 faizle geri alırdı. Biz, onların hortumunu kestik. Hatta bu Gezi olmasa faiz yüzde 5’in altına inerdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu SSK müdürü iken ilaç fiyatları neydi biliyor musunuz? Bir antibiyotik 63 milyon TL idi. Geçenlerde eczacıya sordum fiyatı 9 TL. Bizden önce 30 metre yüksekliğinde bir gölet 45 milyon TL'ye 22 yılda yapılıyordu. Biz aynı 30 metre yüksekliğinde göleti, 18 ayda 4,5 milyon liraya sulaması ile birlikte bitiriyoruz."

Türkiye'de bir yükseliş olduğunu anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yükselişin mimarı sizlersiniz. Dünyada kriz var büyüme negatif neredeyse ama Türkiye büyümeye devam ediyor. Bunlar parti kapatmakta, Gezi olaylarında, 17 Aralık'ta muvaffak olamadılar. Şimdi gözlerini 2015 seçimlerine diktiler, siz 2015 seçimlerinde bunlara yine ders verecek misiniz? Isparta’dan 4-0'lık bir netice bekliyoruz. Bütün Türkiye’de tek bayrak, tek vatan, tek millet diyen Ak Parti'dir.” Bakan Eroğlu’na konuşmasının ardından kendi portresinin olduğu bir halı hediye edildi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23