• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eskişehirli öğrencilere başarı belgesi verildi

Yeniakit Publisher
2017-01-13 13:11:33 -
Eskişehirli öğrencilere başarı belgesi verildi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin şimdiye kadar yaklaşık 30 ilde başarılı öğrencileriyle bir araya geldiği başarı belgesi takdim törenlerinde bu seferki durak Eskişehir oldu.

Bu kapsamda düzenlenen “Açıköğretim Sistemi Eskişehir İli Başarı Belgesi Takdim Töreni” Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2016’da gerçekleştirildi. 210 öğrencinin başarı belgesi aldığı törene, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın yanı sıra Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney ile Açıköğretim Sistemi öğretim elemanları, öğrencileri ve yakınları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası “Yaylı Quartet Konseri” verilirken Anadolu Üniversitesi’nin tanıtım filmlerinin gösterimi de gerçekleştirildi.

“Dünya ölçeğinde en çok öğrencisi olan ikinci üniversiteyiz”

Törene katılan öğrencilere ve yakınlarına “Hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Açıköğretim Sistemi, 1982 yılında ülkemizdeki öğrenci kapasitesine yetecek kadar üniversite olmaması sebebiyle çok önemli bir ihtiyaç doğrultusunda kurulmuştur. Kurulduğu ilk yıllarda 10 bin olan öğrenci sayısı, günümüze geldiğimizde artık milyonlarla ifade ediliyor. Şu anda dünya ölçeğinde en çok öğrencisi olan ikinci üniversite olmamızla beraber 1982’den bugüne kadar Açıköğretim Sistemine giren öğrenci sayısı bizim için gurur verici bir rakamla 7.8 milyondur” dedi.

Başlangıçta yükseköğretime ulaşamayan genç nüfusa yönelik olarak kurulan Açıköğretim Sistemine günümüzde kayıtlı olan öğrencilerin ortalama yaşının 30 olduğunun da altını çizen Prof. Dr. Gündoğan “Bu durum Açıköğretim Sisteminin, hayat boyu öğrenme felsefesini yavaş yavaş bize öğrettiğini gösteriyor. Bir başka boyut ise öğrencilerimizin yaklaşık üçte biri, ikinci üniversitelerinin eğitimini Açıköğretim Sisteminde görüyor ve bu oran her geçen yıl artıyor” ifadelerini kullandı. Rektör Gündoğan konuşmasında ayrıca, Açıköğretim Sisteminin hayat boyu öğrenme temel hedefiyle sadece Türkiye sınırları içerisinde değil dünyanın her noktasında, fırsat eşitliği kapsamında eğitime ulaşma imkânı olamayan herkese ulaşabilmek için aralıksız şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Dezavantajlarınızı avantaja çeviriyoruz”

Rektör Gündoğan, Açıköğretim Sistemin en önemli avantajının mekâna ve zamana bağlı olmayan bir eğitim sistemi olduğuna dikkat çekerek şunları aktardı:

“Mutlaka bir yükseköğretim kurumuna gitmek ya da derslere girmek zorunda değilsiniz ama bunun avantajları olduğu gibi dezavantajları da var. Açıköğretim Sisteminde devamlı bir eğitim olmadığı için aidiyet duygusu diğer öğrencilere göre biraz daha zayıf olabiliyor. Biz, özellikle son yıllarda e-Öğrenme ve e-Kampüs sistemi aracılığıyla bu dezavantajlı durumu elimizden geldiğince ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizle daha fazla iletişim içinde olmayı, onlara daha fazla öğrenme materyali sunmayı, etkileşimi daha fazla artırmayı hedefliyoruz. Bunun yanında Eskişehir’de olan öğrencilerimizi kampüslerimizde, diğer öğrencilerimizi de bulundukları illerde ziyaret ederek özellikle başarılı öğrencilerimizi takdir edip onurlandırıyoruz.”

“Normal yaşlarda üniversite okuyup bitirdikten sonra da öğrenmeye devam etmek gerekiyor.” diyen Prof. Dr. Naci Gündoğan son olarak, “Öğrenme süreci beşikten mezara kadar giden bir süreçtir. Dolayısıyla tüm mezunlarımıza ve öğrencilerimize ilgi duydukları Açıköğretim programlarına devam etmelerini öneriyorum. Eğer sistemde görmek istediğiniz yeni programlar varsa sizin talepleriniz doğrultusunda elimizden geldiğince araştırmalar yaparak yeni programlar da açmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

“Bu etkinlikler, heyecan ve motivasyonu artırıyor”

Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney ise, Açıköğretim Sistemi olarak 35 yıldır eğitim ve öğrenci sayısı konusunda başarılı bir noktaya geldiklerini ifade etti. Güney, “Bunun örneği, bugün bu salonda gördüğümüz başarılı öğrencilerden anlaşılıyor. Açıköğretim Sisteminde okuyan öğrencilerdeki öğrenme isteği ve arzusu bizi çok etkiliyor.” dedi. Başarı belgesi takdim törenini yaklaşık 3 yıldır farklı illerde yaptıklarını dile getiren Güney, “Bu etkinlikler hem bizdeki hem de öğrencilerdeki heyecan ve motivasyonu artırıyor. Sizleri göstermiş olduğunuz başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Umarım hafta sonu yapılacak sınavlarda da aynı başarıyı gösterirsiniz” şeklinde konuştu.

“Açıköğretim Sisteminin bugünlere gelmesinde başarılı öğrencilerin katkısı büyük”

İşletme Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Durucasu konuşmasında Açıköğretim Sisteminin bugünlere gelmesinde başarılı öğrencilerin katkısının büyük olduğunu belirtti. Durucasu ayrıca, öğrencilerin kendilerine mücadele azmi sağladığını sözlerine kaydetti.

“Öğrencilerimizin yanında olmaya özen gösteriyoruz”

Açıköğretim Fakültesi Eskişehir Büro Yöneticisi Bülent Eren konuşmasında şunları aktardı: “Açıköğretim Fakültesinin bir parçası olarak bilim ve teknolojideki hızlı gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Öğrencilerimizle bilgi paylaşmak, onların sorunlarını gidermek ve daima yanlarında olmak için özen gösteriyoruz. Açıköğretim Sisteminin Eskişehir ailesi olarak kendini öğrenmeye adayan tüm öğrenci arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.”

“İkinci üniversiteye eşimle beraber başladık”

Açıköğretim Sisteminde okuyan öğrenciler adına konuşma yapan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi 4. Sınıf öğrencisi Dr. Füsun Dede, “İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunuyum. Çok uzun yıllar kamuda sağlık yöneticiliği yaptım. İkinci üniversiteye eşimle beraber başladıktan sonra ise çevremizden çok olumlu yorumlar aldık ve çok keyif alarak ders çalışmaya başladık.” sözleriyle Açıköğretim Sisteminin sağladığı olanaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Dilediğiniz yerde dilediğiniz zaman eğitim almak çok büyük bir fırsattır”

Açıköğretim Sistemi mezunları adına ise Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan bir konuşma gerçekleştirdi. Zeydan, “1984 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden mezun oldum. İlerleyen yıllarda arkadaşımın önerisiyle ikinci üniversite hakkım olduğunu öğrendim ve Adalet Önlisans Programında okumak istedim ve mezun oldum. Kısacası dilediğiniz yerde dilediğiniz zaman eğitim almak çok büyük bir fırsattır. Ben bu fırsatı yakaladığım ve Anadolu Üniversitesinde okuduğum için çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği’nin (RATEM) düzenlediği “Aklıma Bir Fikir Geldi” yarışmasında televizyon kategorisinde ödül alan Açıköğretim Sistemi öğrencisi Muhammed Haznedar’a Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından da ödül takdim edildi. Açıköğretim Sisteminin e-öğrenme materyallerinden olan Soru-Küp uygulamasında dereceye giren öğrencilere ise Prof. Dr. Yücel Güney tarafından hediye verildi.

Tören, Eskişehir’de Açıköğretim Sisteminde kayıtlı olan ve dereceye giren 210 öğrenciye başarı belgelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23