• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evde kulak kiri temizlemenin 6 yolu

Yeniakit Publisher
2017-03-29 21:42:00 - 2017-03-29 21:43:40
Evde kulak kiri temizlemenin 6 yolu

Öncelikle kulağınızı düzenli olarak temizlemeniz ve tıkanıklık oluşturmaması için kulak kirini çıkarmanız gerekir. Bunun için kulak temizleme çubukları kullanmamanızı; bunun yerine aşağıda verilen yöntemlerle kulaklarınıza zarar vermeden temizleyebilirsiniz.

Kulak kiri doğal olarak kulağın içinde bulunur ve onu bu hassas bölgeye zarar verebilecek bakteriler ve diğer maddelerden korur.

Buna ek olarak kulak kiri kulak ve kulak kanalı için doğal bir kayganlaştırıcıdır. Ama bunun çok biriktiği ve artık rahatsızlığa, baş dönmesine, duymada gerilemeye ve kulakta bir şey sıkışmış hissine ve kaşınmaya sebep olduğu zamanlar olabilir. İşte bu yüzden düzenli olarak kulağınızdaki aşırı kiri temizlemelisiniz.

Kulak kiri neden birikir? 

Aşırı kulak kirini evde çıkarabilmenin yollarını anlatmadan önce sizlere kulak kiri birikiminden ve bu rahatsızlığa nelerin yol açtığından bahsedeceğiz. Kulak kiri, kulak kanalında biriktiğinde ve orayı iyice tıkadığında sinir bozucu ve rahatsız edici hale gelebilir. Bu tıkanıklık genelde kulaklarınızı temizlemek için düzenli olarak kulak temizleme çubuğu kullandığınız zaman olur, çünkü böylece kulak kirini kulak kanalından daha içeri ittirmiş olursunuz. 

Kulaklık takan insanlarda kulak kiri birikme olasılığı yüksektir.

Aşırı kulak kirinin belirtileri nelerdir?

Kulakta çok fazla kulak kiri biriktiği zaman aşağıdaki bazı durumları deneyimleyebilirsiniz:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

  • Kulak kanalında kaşınma
  • Kulaklarınız doluymuş veya tıkanmış hissi
  • Baş dönmesi
  • Kulaklarda çınlama
  • Kulak kanalından sıvı akması
  • Az duyma
  • Kulak ağrısı

Aşırı kulak kirini temizlemek için ev yapımı yöntemler

Yukarıdaki sıkıntıları çekmemek için, kulağınızı düzenli olarak temizlemeniz ve tıkanıklık yaratmaması için kulak kirini çıkarmanız gerekir. Sizlere kulak temizleme çubukları kullanmamanızı; bunun yerine şimdi sunacağımız ev yapımı yöntemleri kullanmanızı öneriyoruz. 

Saline solüsyonu

Saline solüsyonu kulak kirini çıkarmak için çok iyi bir seçenektir. Tek yapmanız gereken bir çay kaşığı tuzu (7.5 g) yarım bardak suya (100 ml) koymak. Sonra bir pamuğu bu solüsyona batırın ve kafanızı yana eğip kulağınızın içine bir kaç damla damlatın. Sonra kafanızı diğer yana eğin ve sıvı çıkarken bir bezle alın.

Parafin yağı

Evde en güvenli ve etkili kulak kiri temizleme yolu parafin yağıdır, bu da bir çok eczanede satılır. Tek ihtiyacınız olan bir kaç yemek kaşığı parafin yağını bir mum üstünde ısıtmak. Sonra kulağınıza bir kaç damla damlatın ve bir kaç dakika yatın. Sonra su ile durulayın. Bunu üç gün boyunca biriken kulak kirini çözmek için yapabilirsiniz. 

Hidrojen peroksit

Eşit miktarda hidrojen peroksit ve suyu karıştırın. Hidrojen peroksitin %3 gücünde olduğuna emin olun. Kulağınıza bir kaç damla damlatın ve kulak kanalınıza gitmesi için başınızı hafifçe sallayın. Sıvını çıkması için kafanızı diğer yana çevirmeden önce bir kaç dakika bekleyin.

Gliserin

Gliserin kulak kirini çıkarmayı kolaylaştıran doğal bir üründür. Bunu eczanelerde bulabilirsiniz. Her iki kulak için 4 damla kullanın ve en iyi sonuçları almak için günde üç kez uygulayın.

Sirke ve alkol solüsyonu

Eşit miktarda sirke ve alkolü bir kapta karıştırın. İçine bir pamuk batırıp bu pamuk yardımıyla kulaklara bir kaç damla sıkın.

Zeytinyağı

Zeytinyağı kulak kirini yumuşatmak ve temizlenmesine yardımcı olmak için harika bir malzemedir. Bir kaç damla zeytinyağını uyumadan önce etkilenmiş kulağa damlatın ve diğer tarafınıza yatarak uyumaya çalışın. Bu tedaviyi dört gece art arda uygulayın.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23