• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fakültesini birinci bitiren kızın konuşması duygulandırdı

Yeniakit Publisher
2015-05-29 19:03:00 -
Fakültesini birinci bitiren kızın konuşması duygulandırdı

BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi birincisinin mezuniyet konuşmasında 15 yıl önce vefat eden babasına yer vermesi duygulu anlara yol açtı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi birincisi Esra Öztürk, mezuniyet törenindeki konuşmasında, 15 yıl önce kaybettiği babası için "Bu başarımı şu an burada beni göremeyeşinin burukluğunu yaşadığım babama sonsuz teşekkür ederim." dedi. Sunucu dahil herkes gözyaşlarına boğuldu.

BEÜ tarafından 2014-2015 Akademik Yılı Fen Edebiyat Fakültesi Mezuniyet töreni düzenlendi. Farabi Kampüsü Spor Salonu'nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde Türkiye'nin dört bir yanından gelen aileler mezun olan çocuklarını mutlu günlerinde yalnız bırakmadı.

Coşkuyla başlayan mezuniyet töreninde kep ve cübbelerini giyen Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri sırayla salona girdiler. Öğretim üyeleri de öğrencilere eşlik etti. Salonda saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte törene geçildi.

SUNUCU DAHİL HERKES AĞLADI

Fen Edebiyat Fakültesi'ni birincilikle bitiren Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Esra Öztürk, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Kürsüdeki konuşmasında eğitim öğretim hayatını arkadaşlarıyla birlikte tamamladığını söyleyen Öztürk, konuşmasının sonunda ise 15 yıl önce kaybettiği babasını andı; bütün salon duygu dolu anlar yaşadı.

'BU BAŞARIMI BABAMA BORÇLUYUM'

Babası Satılmış Öztürk'ü hastalık dolayısıyla kaybeden Öztürk kürsüde; "Bugün hayatımızın güzel bir dönemini kapatıp yeni bir döneme yelken açacağız. Bir nebze başarılı olduysam bunun sebebi edebiyata, şiire, kitaba olan sevgimdir. Bu başarımı istikrarlı çalışmama borçluyum. Yüreğimde bıraktığı boşluğu dolduramadığım, şu an burada beni göremeyeşinin burukluğunu yaşadığım babama, benim babam olduğu için sonsuz teşekkür ederim." dedi.

AİLESİYLE BİRLİKTE KÜTÜĞE İSMİNİ ÇAKTI

Esra Öztürk'ün konuşmasının ardından salondakiler alkış yağmuruna tuttu. Salonda bulunan öğrenciler, öğretim üyeleri ve aileler gözyaşlarına boğuldu. Ailesinin de sahneye gelmesi üzerine fakülte birincisi Esra Öztürk mezuniyet kütüğüne isminin bulunduğu metal plakayı çaktı.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Sadi Şen de konuşma yaparak mezuniyetin coşkusunu yaşadıklarını belirtti. Konuşmaların ardından öğrencilere diplomaları verildi. Tören keplerin havaya atılması ile son buldu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23