• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ'den tutuklanan eski başsavcısının akılalmaz oyunları

Yeniakit Publisher
2017-09-21 16:33:00 -
FETÖ'den tutuklanan eski başsavcısının akılalmaz oyunları

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "yargı yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski başsavcı Durdu Kavak hakkında hazırlanan iddianamede, Kavak'ın yargılamalara nasıl müdahale ettiği bilgisi yer aldı.

 Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün "yargı yapılanması"na yönelik  soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski başsavcı Durdu Kavak hakkında "silahlı terör örgütü yöneticiliği"  suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan 72 sayfalık  iddianame, 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

  EV YANIYOR...

Devletin her kademesinde bulunma saikiyle hareket eden FETÖ'nün, üç  erkten biri olan yargı erkine ayrı önem atfettiği belirtilen iddianamede, örgütün  üyelerine hakimlik ve savcılık sınavlarına girmeleri konusunda telkinlerde  bulunduğu, hakim ve savcı yapılanmasının da askeriye ve MİT yapılanması gibi  mahrem hizmetler olarak görüldüğü ve gizliliğe azami oranda dikkat edildiği  kaydedildi.   İddianamede tanık olarak ifadelerine yer verilen cumhuriyet savcısı  M.D, Kavak'ın Manisa Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde, Yargıtay seçimlerinde  FETÖ'nün "bağımsız" adaylarını desteklemesini istediğini anlatarak, "Seçimlerin  yapılmasına birkaç gün kala Durdu Kavak makamındayken eşime cemaat adayları  olarak ismi geçen şahıslara oy vermesini söyledi. Eşim onlara oy vermek  istemediğini söyleyince Durdu Kavak, 'Hakime hanım, ev yanıyor, sen eşyalardan  bahsediyorsun.' diyerek uyardı." ifadelerini kullandı.

   Kavak'ın, kendisinin terör bürosu savcısı olduğu dönemde bir dosyaya  takipsizlik verilmesi için baskı yaptığını dile getiren M.D, şunları bildirdi:  "Kavak, organize suç savcısı K.Ö'nün bakmakta olduğu Manisa TKDK ile  ilgili bir dosyayı bana tevzi etti. Bu dosya bana verildikten hemen sonra K.Ö'den  bilgi aldım. K.Ö. bana, 'Savcım, o dosyaya çok dikkat et, o dosyada cemaatin  menfaat işleri var. Durdu Kavak, benden bu dosyaya takipsizlik kararı vermem için  iki kez istekte bulundu, yapmayınca dosyayı geri aldı.' dedi.   Durdu Kavak, dosyanın bana verilmesinden bir gün sonra yanına çağırdı,  'Sana bir dosya tevzi ettik, dosyada bir problem yok, bunu en kısa sürede  sonuçlandır.' dedi. Bunu söylerken takipsizlik kararı vermem konusunda imada  bulunduğunu anladım. Ben de dosyayı inceleyeceğimi, gereğini yapacağımı söyledim.  Aradan biraz süre geçti, beni tekrardan çağırıp dosyayı sordu. Ben de dosyanın  kapsamlı olduğunu, incelemeye devam ettiğimi söyledim. Acele etmemi istedi.  Dosyanın incelemesini bitirdikten sonra soruşturmanın genişletilmesi gerektiğini  anladım."

AHİRETTE GIRTLAĞINA YAPIŞACAĞIM
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 Başsavcı Kavak'ın kendisini tekrar çağırıp dosyanın ne olduğunu  sorduğunda, takipsizlik kararı vermeyeceğini, dosyanın iddianamelik olduğunu ve  soruşturmaya devam edeceğini söylediğini anlatan M.D, "Bunun üzerine yorum  yapmadan odadan çıktı ancak 15 dakika sonra yazı işleri müdürü gelip, dosyanın  benden alındığını söyledi. Daha sonra Kavak'ın tayini çıktı. Veda yemeğine  katılmadım ancak adliyede karşılaştığımızda bana 'Savcı bey, sana bir dosya  verdik, gereğini yapmadın, ahirette bunun hesabını soracağız, ahirette gırtlağına  yapışacağım' dedi." beyanında bulundu.

 Tanık olarak ifade veren zabıt katibi M.S. de Diyarbakır'a atanınca  burada görevli başsavcı Kavak'ın önemli soruşturmalarda kendisiyle çalışacağını  söylediğini belirterek, "Durdu Kavak, bazı savcılar hakkında gizli tanık olarak  ifademi alacağını söyledi. Ben de o savcılar hakkında bilgim olmadığını  söyleyerek kabul etmedim. 2007'nin kış ayında lojmandan çıkarıldım. Kavak'ın  yanına gittiğimde, 'O kadar hakim savcı varken siz mi oturacaksınız?' diyerek  odadan kovdu." bilgisini verdi.  M.S, Kavak hakkında şikayetçi olmaya çalıştığını ancak tehdit  edildiğini ve Kulp Adliyesine sürgüne gönderildiğini öne sürdü.

  TEMİZÖZ'ÜN ŞİKAYET DİLEKÇESİ DE İDDİANMEDE

 İddianamede, emekli subay Cemal Temizöz'ün, Hakimler Savcılar Kuruluna  gönderdiği şikayet dilekçesine de yer verildi.      Temizöz, dilekçesinde, "Durdu Kavak, Diyarbakır'daki soruşturmalar  sonrasında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile ödüllendirildi. Gittiği bu yerde de  yüzlerce Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun hayatlarının karartılmasına sebep  olan soruşturmaların başında yer aldı. Gittiği her yerde Türk subayına karşı  sanki bir öğütücü gibi çalıştı." ifadelerini kullandı.    İddianamede, Kavak'ın, kızını FETÖ'yle iltisaklı okula gönderdiği,  çevresindekileri de bu okullara yönlendirdiği belirtildi.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23