• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ'nün Clinton'a desteği ABD'yi karıştırdı!

Yeniakit Publisher
2016-07-28 16:57:00 - 2016-07-28 17:06:07
FETÖ'nün Clinton'a desteği ABD'yi karıştırdı!

Hilary Clinton’un seçim kampanyaları boyunca maddi destek yapan FETÖ lideri Fethullah Gülen ile ilişkisinin boyutları tartışılmaya başlandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'nün yurt dışındaki bağlantıları yeniden gündeme gelmeye devam ediyor. Teröristbaşı Fetullah Gülen'in ABD'nin başkan adayı Hillary Clinton ile bağlantısı ortaya çıktı.

ABD basınında Türkiye'deki askeri darbe girişiminin lideri olarak bilinen Fethullah Gülen'in Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton'a yaptığı bağışlar yeniden gündeme geldi.

National Interest'te yer alan bir haberde, FETÖ'nün uzun süre Hillary Clinton'ın destekçilerinden lobi şirketi olan Podesta Grubu'yla iş yaptığı iddiaları yer aldı. Belgeler desteklenen haberde, paralel yapı ile Clinton'ın kampanyalarıyla bağlantısının bulunduğu yinelendi. 2009 yılında gönderilen maillerden birinde paralel yapının üyelerinden birinin, Hilary Clinton'ın yardımcısı Huma Abedin'nden Türkiye'deki bir toplantı için Obama'yla iletişime geçmesine yardımcı olmasını istediğini öne sürüyor.

 

CLINTON İLE İFTAR POZU
ÖNE ÇIKAN VİDEO

15 Temmuz darbe girişiminden sadece 1 hafta sonra teröristbaşı Gülen'e bağlı 'Rumi Forum' ve 'Turkic American Alliance' adlı kurumların yöneticilerini ağırladı. Beyaz Saray'da poz veren Emre Çelik ve Faruk Taban'ın yıllar önce Clinton'la çekildikleri fotoğraf ABD'de gündem olmuştu.

National İnterest'te yer alan habere göre, Gülen'e bağlı kuruluşların Clinton'a bağışı 'skandal' bir gelişme olarak duyuruldu. Peter Navarro tarafından kaleme alınan yazıda, "Clinton ve karanlık din adamı 15 Temmuz'daki askeri darbe girişiminde başarısız oldular" ifadelerine yer verildi.

USA Today gazetesi tarafından yapılan bir araştırmada da, FETÖ'ye mensup kişilerin kongreye yurtdışından yasadışı finansman sağladıkları ve başkan adaylarına milyon dolarlarca para döktüklerinin altı çizilerek, bunun sonuçlarının ağır olabileceği vurgulandı
Eski 'First Lady', New York Senatörü ve ABD Dışişleri Bakanı olan Hillary Clinton böylelikle ABD'nin ilk kadın başkan adayı olarak tarihe geçti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23