• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FIFA’dan Kırım gafı

Yeniakit Publisher
2014-10-31 14:23:00 -
FIFA’dan Kırım gafı

FIFA, 2018 Dünya Kupası tanıtım filminde Kırım’ı Rus toprağı olarak gösterdi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Rusya'da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası'nın logosunun tanıtım filminde Kırım'ı Rusya haritası içinde gösteren görüntü nedeniyle özür diledi.

Deutsche Welle Türkçe'nin internet sitesinde yer alan habere göre Moskova'daki Bolşoy Tiyatrosu önünde salı günü yapılan gösterimde ev sahibi Rusya'nın haritası birkaç saniyeliğine yer almış, haritada Kırım'ın Rusya Federasyonu'nun parçası olarak gösterilmesi dikkat çekmişti.

FIFA'dan perşembe günü yapılan açıklamada 2018 Dünya Kupası logo tanıtımı için organizasyon komitesinin yerel bir reklam ajansını görevlendirdiği belirtilerek, durumdan dolayı özür dilendi. Kısa açıklamada, “Maalesef seçilen ve yerel hizmet sunucusu tarafından projeksiyon için kullanılan Rusya haritası dikkatimizden kaçmıştır” ifadesine yer verilerek, söz konusu kısa bölümün görüntüsünün videodan silindiği de kaydedildi.

Bu yılın başlarında Rusya yanlısı silahlı güçlerin Kırım'da stratejik açıdan önemli binaları işgal etmesi üzerine mart ayında yapılan tartışmalı referandumda Ukrayna'dan ayrılma kararı çıkmıştı. Rusya Kırım Yarımadasını Rusya Federasyonu topraklarına katmış, Ukrayna yönetimi bu adımı tanımamıştı.

Video gafı, FIFA ve UEFA nezdinde Kırımlı futbol kulüplerinin statüsü konusunda Rusya ve Ukrayna arasında yoğun tartışmaların yaşandığı bir döneme denk geldi. UEFA, ağustos ayında aldığı kararla, Rus futbol ligi sistemine dahil olan üç Kırım takımının maçlarını tanımayacağını bildirmişti. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23