• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransız gazetecileri MİT kurtardı!

Yeniakit Publisher
2014-04-23 21:42:00 - 2014-04-23 21:53:48
Fransız gazetecileri MİT kurtardı!

Fransız gazetecilerin kurtarılması için MİT'le irtibat kuruldu. Savunma Bakanı Le Drian gizlice Türkiye'ye geldi ve kurtarma planının çizilmesini bizzat izledi. Ardından düğmeye basıldı ve MİT, 4 Fransız gazeteciyi kurtardı

10 ay boyunca Suriye'de rehin tutulan 4 Fransız gazetecinin Türk-Fransız istihbaratının işbirliğiyle kurtarıldığı ortaya çıktı. Fransız basını, gazetecilerin kaçırıldıktan hemen sonra Fransız Dış İstihbarat Biririmi DGSE tarafından takibe alındıklarını ve hiçbir zaman "gözden kaçırılmadıklarını" yazdı.

DÜZENLİ OLARAK BİLGİ ALINDI

Le Monde gazetesi, Fransız servislerinin 4 gazeteci için İngiliz, İspanyol ve Amerikan istihbaratıyla yakın işbirliği kurduğunu, ancak gazetecilerin Suriye'den çıkarılmasında gerçek işbirliğinin Türkiye ile yapıldığını yazdı. Gazete, Fransız istihbaratının MİT sayesinde Edouard Elias (22), Didier François (54), Pierre Torres (29) ve Nicolas Henin (38) isimli gazetecilerin hayatta olduklarına dair kendilerinden düzenli video görüntüsü aldığını da aktardı. Sud-Ouest gazetesi ise, Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın birkaç hafta önce gizlice Türkiye'ye gelerek Türk siyasi ve istihbarat makamlarıyla görüştüğünü, bu görüşmeler sırasında Fransız gazetecilerin serbest bırakılış planlarının hazırlandığını belirtti. DGSE ve MİT'in beraber hazırladığı plana göre IŞİD'e fidye ödenmesi kesinlikle reddedildi.

NEFES KESEN OPERASYON

Bölgeyi iyi bilen MİT yetkilileri gerekli planı yapıp kurtarma operasyonunu planladı. Ardından da düğmeye basıldı ve MİT'in nefes kesen operasyonuyla dört gazeteci rehinecilerin elinden başarıyla kurtarıldı. Gazetenin haberinde, Fransız muhabirlerin hangi şartlarda ve nasıl serbest bırakıldığına dair ayrıntıya yer verilmedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ASKERİMİZE TEŞEKKÜR

Fransız gazeteciler pazar sabahı Türkiye'den özel bir uçakla Fransa'ya getirilmiş, kendilerini havalimanında karşılayan Cumhurbaşkanı François Hollande, Türk resmi makamlarına teşekkür etmişti. Gazeteciler ise "Türkiye'nin sayesinde serbest bırakıldık. Türkiye'ye ve bizi kurtaran yetkililere teşekkür ederiz" demişlerdi. Dün ise Fransız Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili Türkiye'ye geldi. Yetkilinin Türk makamlarına teşekkür ziyareti gerçekleştirdiği belirtildi.


(Takvim)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23