• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gazap şeytandandır

Yeniakit Publisher
2017-11-11 12:41:00 - 2017-11-11 13:37:14
Gazap şeytandandır

Kızgınlık ateşi parlayınca, hemen abdest alınmalıdır. Resûlullah(s.a.v.): “Kızgınlık şeytandandır. Şeytan ise ateşten yaratılmıştır.Ateş de, ancak su ile söner"

Kızgınlık ateşi parlayınca, hemen abdest alınmalıdır. Resûlullah (sallâllahü aleyhi ve sellem): “Kızgınlık şeytandandır. Şeytan ise ateşten yaratılmıştır. Ateş de, ancak su ile söner. O halde sizden biriniz kızarsa abdest alsın” buyururdu.

Peygamberimiz (s.a.v.) buyurmuşlardır ki: «Gazap îmânı ifsâd eder, acı ve keskin ilâcın balı bozduğu gibi.» (Taberani)

Gazapta dört büyük âfet vardır.

Küfre girip imansız gitmeye sebep olabilir. Bu durumda bütün ameli mahvolur.

Allah Teâlâ (c.c.)’nin gazâbına, helakına maruz kalma tehlikesi vardır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Gazapla düşmanlık husule gelir ki, düşman kazanır serbest yaşayamaz, huzur ve rahatı kaçar.

Gazap ânında şahsının çirkinliği kötü hayvanâta benzer.

Gazâbı yutmanın faydalarına gelince: Cennetin kendisine müheyya (hazır) olmasıdır. Nitekim; Ebû Hüreyre’nin (r.a.) bildirdiği hadîs-i şerîfte: «Kuvvetli, hasmını yere seren değil, kızdığı zaman kendine hâkim olandır» buyuruldu. Yani kuvvetli, en kuvvetli düşmanını yenendir. O da nefistir.

Hz.Enes (r.a.)’in bildirdiği hadîs-i şerîfte: «Cennetin her yanını görebilen köşkler gördüm. Ey Cebrail, bunlar kim içindir? dedim. Kızgınlığını yenen ve insanların hatalarını affedenler içindir dedi» buyuruldu. (Avârif)

Kızdığı zaman, ayakta ise oturmalıdır; kızgınlığı geçer. Oturmakla geçmezse, yatmalıdır. Hz.Ebû Zer (r.a.)’in rivâyet eylediği hadîs-i şerîfte böyle buyurulmuştur. Kızan kimseye, oturmasını ve yatmasını, böylece kızgınlık zamanında, sonradan pişmanlık duyacağı şeyin kendisinden meydana gelmemesini emir buyururdu. Çünkü yatma hâli, hareketten en uzak haldir. Oturan da, ayakta olandan hareketsizdir.

GÜNÜN SÖZÜ

Bir kimsenin kıldığı namaza, tuttuğu oruca bakmayınız. Konuştuğunda doğru söylüyor mu, kendisine bir şey emanet edildiğinde emanete riayet ediyor mu, dünya ile meşgul olurken helâl-haram gözetiyor mu, ona bakınız.”
-Hazret-i Ömer

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23