• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gezici CNN Ferguson'da kayıp!

Yeniakit Publisher
2014-11-25 16:40:00 - 2014-11-25 17:45:35
Gezici CNN Ferguson'da kayıp!

Gezi olaylarında Türkiye'de savaş varmış imajı vermek için 7 saat kesintisiz canlı yayın ve günlerce canlı yayınlar veren CNN, Ferguson'da siyahi bir çocuğu öldüren ABD polisini yargılamaya gerek duymayan mahkeme jürisini ve yönetimi protesto eden halka gözünü kulağını kapattı!

ABD'nin Missouri eyaletinin Ferguson kentinde siyahi bir genci öldüren polisin yargılanmamasına yönelik jüri kararı üzerine California'nın Oakland kentinde düzenlenen protesto gösterisinde olay çıktı.

Missouri eyaletinin St. Louis kentindeki Soruşturma Kurulu'nun kararının açıklanmasının ardından Oakland'da yaklaşık bin kişi 580 numaralı otoyolu trafiğe kapattı. Göstericiler daha sonra Oakland kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Şehir merkezinde toplanan göstericiler burada protestolarına devam etti. "Eller yukarı, ateş etme" sloganları atan protestoculardan bazıları polislere sözlü saldırıda bulundu.

Göstericiler arasında bulunan bazı gruplar çevredeki kimi işyerlerine ve araçlara saldırdı ve maddi hasara yol açtı. Bir grup ise sokakta ateş yaktı. Çok sayıda polis kentin belli yerlerinde tampon bölge oluşturdu. Polisin çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. Olaylarda kaç kişinin gözaltına alındığı açıklanmadı.

GEZİDEKİLER EYLEMCİ, FERGUSON'DAKİLER KIŞKIRTICI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye'de Gezi parkı sürecinde yaşanan olaylarda 24 saat canlı yayın yapan CNN'in Ferguson'daki gösterilerde eylemcileri "kışkırtıcı" manasında "ajitatör" şeklinde sıfatlandırması dikkat çekti.

Protesto gösterisine katılanlardan Dequan Taylor, "Michael Brown ve ailesine saygı gösterisinde bulunmak için buradayız. Polisin böyle bir şey yapmaya hakkı yok. Şimdi o polisi serbest bıraktılar. Kesinlikle adalet yok. Burada bunu göstermek için toplandık" şeklinde konuştu.

Mark Mason isimli bir başka gösterici ise "Biz burada polis memuru Darren Wilson tarafından öldürülen Michael Brown ve ailesine destek için toplandık. O polisin şu anda kasten cinayetten hapiste olması gerekir. ABD genelinde polisler tarafından öldürülen birçok masum var. Burada bunları protesto etmek için bulunuyoruz" dedi.

ANADOLU AJANSI 3 SAVAŞ MUHABİRİNİ GÖNDERDİ

Olayların şiddet eylemine dönüşmesinden sonra Anadolu Ajansı da gösterileri yerinde izlemek için bölgeye muhabir yolladı. Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk ajans olarak 3 savaş muhabirini Ferguson'a yolladıklarını duyurdu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23