• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gönülleri fethettiler

Yeniakit Publisher
2016-05-29 10:21:00 - 2016-05-29 10:24:20
Gönülleri fethettiler

Dev projeleri açmak için Diyarbakır’a çıkarma yapan devletin zirvesi yara sardı, gönülleri fethetti. Dürümlü’ye taziyede de bulunan Erdoğan ve Yıldırım’ı Diyarbakırlılar ay-yıldızlı çoşkuyla karşıladı. ABD’nin PYD arması skandalına değinen Erdoğan, “ABD’nin verdiği desteği kınıyorum. Yanlış yerde duruyorsunuz” dedi.

KADİR DEMİREL / DİYARBAKIRCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başbakan Binali Yıldırım ve bakanların bulunduğu kalabalık bir heyetle toplu açılış törenlerine katılmak üzere Diyarbakır’a geldi. Tören için meydanı dolduran vatandaşlar, alanı Türk bayraklarıyla süsledi. Konuşmasında gündeme ilişkin birçok konuya değinen Erdoğan, PYD armalı üniformalarla görülen ABD askerleri ile ilgili tartışmalara istinaden ABD’ye net mesajlar verdi. Erdoğan, “ABD’nin PYD’ye verdiği desteği kınıyorum. Yanlış yerde duruyorsunuz” ifadelerini kullandı.

EY DİYARBEKİRLİ BUNLAR SANA NE VERDİ!

Erdoğan, Diyarbakır Havalimanı, yeni terminal binası ve yapımı tamamlanan tesislerin hizmete açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu yılın ilk 4 ayında 4 bin 450 uçuşla 627 bin yolcuyu ağırladığını söyledi. Toplam 558 milyon lirayı aşan yatırımın açılışını gerçekleştireceklerini belirten Erdoğan, eğitimden sağlığa atılan adımlarla Diyarbakır’ın yeni bir dönüşüm yaşadığına işaret etti. Alanı dolduran vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti: “Ey benim Diyarbekirli kardeşim, ey benim Kürt kardeşim, yahu bunlar sana bugüne kadar ne hizmet verdi Allah aşkına? Bunlar yakmaktan, yıkmaktan başka ne yaptılar, bunlar benim bu ülkede kardeşlerimi şehit etmekten başka ne yaptılar, öldürtmekten başka ne yaptılar? Bunlar ateist, bunlar Zerdüşt. Bunlardan bir şey olmaz. ”

YURT DIŞINA KAÇMAYA BAŞLADILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’nın desteklemiş olduğu partinin parlamentoda olduğuna vurgu yaparak, “Şimdi benim milletim ‘Bunlar bizim verdiğimiz vergilerle oradan maaş almamalı’ diyor. Ne oldu şimdi? Dokunulmazlık olayı parlamentoya geldi. 376 oyla bu geçti, şimdi tutuştular, şimdi yurt dışına kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz? Kaçmayın. Aynen Paralel Devlet Yapılanması neyse, bunlar da o. Onlar da kaçıyor, bunlar da kaçıyor” diye konuştu.Erdoğan, terör örgütünün içerisinde olanlara seslenerek, “Annenizin, babanızın sesine kulak verin. Terör örgütünün kucağından sıyrılın. Bu devlet adildir” ifadesini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“GÖMECEK VE KOORDİNATLARI VERİLECEK”

Diyarbakırlı iş adamlarının gazeteye ilan vererek, terör örgütüne silah bırakma çağrısı yaptığını dile getiren Erdoğan, bu çağrıyı memnuniyetle karşıladığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünkü gazetelerde Diyarbakırlı iş adamlarımız adına yayınlanan, bu olayı kınayan ve örgütü kayıtsız, şartsız silah bırakması; yalnız burada bir şeyi hatırlatayım. Kuru kuruya silah bırakmak değil. Gömecek ve betonlayacak ve bunların koordinatları da verilecek. Yoksa bunlar, bu işe çok alışıktır. Silahı bırakırlar. Bir müddet sonra da gelir, o bıraktıkları yerden alırlar. Bu oyuna asla gelmeyiz. Olmadı, o zaman bu ülkeyi terk etmek zorunda kalacaklar. Bölge halkının bu şekilde açık tavır alması halinde örgütün eylem yapabilecek gücünü ve imkanını kaybedeceğine inanıyorum.”

YASİN BÖRÜ’NÜN HESABI ER GEÇ SORULACAK

Hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi konusuna da değinen Erdoğan, şunları söyledi: “Demokratik açılım dedik, biraz daha ilerlettik Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi dedik, daha ileri gittik son olarak Çözüm Süreci dedik. Ama onlar bundan da anlamadılar. Eş Başkanlarından bir tanesi Diyarbakır’da benim Kürt kardeşlerimi sokağa döktü. 53 kardeşimiz öldü mü? Yasin Börü evladımız burada öldü mü? Kaç yaşındaydı Yasin? 15 yaşında. Bunlar insanlıktan nasibini almamış ama er veya geç azizün züntikam olan Allah’tır. Bunlardan o intikam alınacaktır.” 

¥ Diyarbakır’a çıkarma yapan devlet, şefkatini ve gücünü bir kez daha hissettirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım 558 milyon TL’ye malolan 116 projenin açılış kurdelesini kalabalık bir heyetle gerçekleştirdi. Tören alanına aynı araçla gelen Erdoğan ve Yıldırım, açılış töreni öncesi eşleriyle platforma çıkarak vatandaşları selamladı. Erdoğan ve Yıldırım’ın konuşması sırasında vatandaşlar sık sık, “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan, Cevdet Yılmaz, Mehdi Eker, Mustafa Ataş, Yasin Aktay ve Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile çok sayıda milletvekili de katıldı.

DÜRÜMLÜ’YE  TAZİYE ZİYARETİ

¥ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet 116 projenin toplu açılış töreni için geldiği Diyarbakır’da, açılışların ardından Tanışık Köyü, Dürümlü mezrasına geldi. Erdoğan Dürümlü’de PKK’nın katlettiği 16 vatandaşın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Diyarbakır’daki temasları çerçevesinde kanaat önderleriyle de bir araya geldi.

Terör belasını yok etmek için yemin ettik

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır’daki açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Biz Silvan’la gurur duyuyoruz, Diyarbakır’la gurur duyuyoruz, Türkiye ile gurur duyuyoruz, ay yıldızlı bayrağımızla gurur duyuyoruz” diyerek başladı. Diyarbakırlılarla kucaklaşmak için kente geldiklerini dile getiren Yıldırım, “10 gün önce tonlarca patlayıcıyla 16 kardeşimizi kalleşçe katleden terör örgütünün o çirkin yüzünü bütün dünyaya göstermek için Dürümlü’deydik. Şunu herkes iyi bilsin, Diyarbakırlılar ve milletimiz rahat olsun, bu terör belasını Türkiye’nin gündeminden çıkarmaya azmettik, ahdettik, yemin ettik” dedi. Diyarbakır’ı yakıp yıkanların, çukurlar kazanların bir kez daha yaptıklarından pişman olacaklarını vurgulayan Yıldırım, son 14 yılda yapılan hizmetlerin tutarının 25 milyar lira olduğunu söyledi. Yıldırım, “Diyarbakır’ın dertleriyle, su problemiyle, kanalizasyon problemiyle, yol problemiyle uğraşması gerekirken terör örgütüne destek vererek, lojistik destek vererek sizin paralarınızı, sizin kaynaklarınızı terör örgütüne aktardılar. Gereğini de yapacağız. Bu paraları terör örgütüne aktaranların lime lime burunlarından getireceğiz, hesabını da soracağız” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23