• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Google'da fişleme skandalı

Yeniakit Publisher
2018-01-09 14:14:00 - 2018-01-09 14:14:52
Google'da fişleme skandalı

Muhafazakar çalışanların müdürleri tarafından fişlendikleri iddiasıyla dava edilen Google'da, ayrımcılık krizi yaşanıyor

Eski bir çalışanın Google'a karşı dava açmasıyla, şirkete dair birçok ayrımcılık iddiası ortaya çıktı.

Avukat Harmeet Dhillon tarafından işinden kovulan eski Google mühendisi James Damore adına mahkemeye verilen 161 sayfalık iddia dosyasında, ABD'li teknoloji devi hakkında birçok suçlamaya ve ekran görüntülerine yer verildi.

İddialardan en dikkat çekicileri ise Google'da muhafazakar çalışanlara karşı açıkça bir tavır alındığı ve insan kaynakları müdürlerinin açıkça "düşman sesleri" işe almayacaklarını söylediklerinin belirtilmesi oldu.

Google'ın şirket içi forumunda bir müdür tarafından yazılan şu satırlar mahkemeye delil olarak gösterildi: "Ekibimin yanında ya da yakınında bulundurmayacağım insanlar için bir kara liste tutuyorum. Bunu yaparken iş arkadaşlarını nasıl gördüklerini ve davrandıklarını göz önünde bulunduruyorum. Listem bugün biraz daha uzadı."

Dava dosyasında bunun yanı sıra yine şirket içi forumdan din, politika ve sosyal adalet konulu birçok tartışmadan kesitler paylaşılıyor. Bu tartışmalardan bazılarında küfürlerin ve kişisel saldırıların kullanıldığı dikkat çekiyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Damore, geçtiğimiz yaz kadınların teknolojideki yeri ve Google'ın muhafazakarlara tutumuyla ilgili bir ses kaydı nedeniyle işinden kovulmuştu.

Konu hakkında açıklama yapan Google, "Damore'nin iddialarına karşı mahkemede kendimizi savunmak için sabırsızlanıyoruz." dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23