• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Haberleşme sistemlerinde dünyada güçlüyüz"

Yeniakit Publisher
2017-11-09 12:45:22 -
"Haberleşme sistemlerinde dünyada güçlüyüz"

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Kaval, "Haberleşme sistemleri konusunda dünyada sayılı şirketlerden biriyiz ve çok güçlüyüz. " dedi.

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kaval, savunma harcamalarında en fazla artış yaşanması beklenen Güneydoğu Asya'daki etkinlikleri artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Kaval, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ASELSAN'ın da katıldığı Tayland Savunma ve Güvenlik Fuarı ve bölgedeki faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk savunma sanayisi firmalarının fuara geniş katılım sağladığını belirten Kaval, bu ilginin de bölgenin sahip olduğu potansiyelden kaynaklandığını söyledi.

"Endonezya'da potansiyel yüksek"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kaval, bölgede ASELSAN ürünlerine yoğun ilgi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Tayland büyük bir ülke, ihtiyaçları fazla. Endonezya, Filipinler, Malezya aynı şekilde. Savunma harcamalarına baktığımızda en çok artışın bu bölgede olacağı öngörülüyor. Böyle olunca burada bir takım iş birlikleriyle ürünlerimizi pazarlamaya, satmaya çalışıyoruz. Yakın dönemde Malezya'da ASELSAN Malezya şirketimizi kurduk. Oradaki gelişmelere bağlı olarak birtakım ortak girişimler kurarak ilerlemeyi düşünüyoruz. Benzer şekilde Endonezya'da takip ettiğimiz işlerimiz var, orada da potansiyel yüksek."

"Bölgedeki platform üreticileriyle görüşmeler yapıyoruz"

ASELSAN'ın Tayland'da yürüttüğü henüz büyük ölçekli bir iş bulunmadığını ancak yüksek potansiyel gördüklerini dile getiren Kaval, "Türkiye'deki platform üreticilerine verdiğimiz model üzerinden özellikle bölgedeki platform üreticileriyle görüşmeler yapıyoruz. Burada da daha çok platformcular üzerinden pazara girmeye gayret ediyoruz, stratejimiz o şekilde." dedi.

Kaval, bölgede ve özel olarak Tayland'da haberleşme sistemlerine olan ihtiyaca ilişkin de şunları kaydetti:

"Haberleşme sistemleri konusunda dünyada sayılı şirketlerden biriyiz ve çok güçlüyüz. Bu bölgede, dünyada zaten birkaç rakibimiz var, onlarla rekabet içindeyiz. Haberleşme sistemlerine burada oldukça yoğun ilgi var. Amacımız bunu ilgili sözleşmeye, gerçek ticari faaliyete döndürebilmek."

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23