• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hakikati ters yüz edemeyecekler

Yeniakit Publisher
2014-04-16 09:30:00 - 2014-04-16 10:16:35
Hakikati ters yüz edemeyecekler

Fetullah Gülen’in kendisini eleştiren Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden 78 yaşındaki Abdulkadir Badıllı hakkında suç duyurusunda bulunmasına, Üstad’ın akrabaları ve Nur Cemaati sert tepki gösterdi. Barla Platformu Başkanı Said Yüce, Abdulkadir Badıllı ağabey gerçekleri anlatmıştır. Bunun dava konusu yapılması hakikati ters yüz etmektir. Dava açanlar Bediüzzaman Hazretlerinin arzusu ve fikirleri dışında tavır ve görüşler sergiledikleri için ben dava açanları haksız buluyorum” dedi.

MEHMET ÖZMEN / İSTANBULFetullah Gülen’in kendisini eleştiren Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden 78 yaşındaki Abdulkadir Badıllı hakkında suç duyurusunda bulunmasına, Üstad’ın akrabası ve Nur Cemaati sert tepki gösterdi.

Barla Platformu Başkanı Said Yüce, Abdulkadir Badıllı başta olmak üzere Mehmet Fırıncı ve Abdullah Yeğin isimlerin hakikati konuştuklarını söyledi.

Seçim öncesi yapılan siyasi tartışmalarda Bediüzzaman Hazretlerinin isminin zaman zaman birçok kesim tarafından gündeme getirildiğini hatırlatan Yüce, “Bediüzzaman’ın iman ve Kur’an hizmetinin tarzıyla ilgili tartışmalar oldu. O’nu yakından bilen talebeleri Abdulkadir Badıllı, Mehmet Fırıncı, Abdullah Yeğin gibi Üstadın talebeleri Bediüzzaman Hazretlerinin görüşlerini, O’nun yaşantısını, eserlerinde yazdığı şeyin fiili uygulamalarını bilen ve yaşayan insanlar oldukları için görüşlerini beyan ettiler. Buna uymayan ama Bediüzzaman’ın ismini kullanarak yapılan faaliyetlerinde yanlışlığı ortaya koyan ifadelerde bulundular. Bana göre bu pek doğru bir şeydi çünkü maalesef çeşitli yanlış uygulamalarla yapılan yanlışlar Bediüzzaman Said Nursi’ye onun talebelerine ve Nurculuk hareketine de yansıyordu. O’nun doğrusunu anlatmak yanlışını da ortaya koymak adına Abdulkadir Badıllı ağabey konuşmuştur. Bunun dava konusu yapılması hakikati ters yüz etmektir. Dava açanlar Bediüzzaman Hazretlerinin arzusu ve fikirleri dışında tavır ve görüşler sergiledikleri için ben dava açanları haksız buluyorum. Böyle bir davanın da mahkemeler tarafından kabul edilip de haklı bulunacağına ihtimal vermiyorum” dedi.

OKUR: “BU YOLDAN DÖNDÜREMEZLER”

Bediüzzaman’ın akrabalarından Sabri Okur da, Fetullah Gülen’in Abdulkadir Badıllı’ya dava açmasını eleştirdi ve “Üstadın talebelerine hücum etmek Üstad’a hücum etmektir” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Seçimler öncesinde Gülen Grubu’nun siyasetle olan sıkıntılarıyla ilgili toplumda Risale-i Nur talebelerinin sanki hükümetin karşısında, hükümeti yıkmaya çalışıyorlar gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını hatırlatan Okur, “Üstadın talebeleri çıkıp bazı hususları kamuoyuna açıklamaları yani Risale-i Nurdan aldıkları dersin gereği olarak yapmışlardır. Değil bir mahkeme, bir dava bütün dünya bu ağabeylerin aleyhine geçse yine bu iman yolundan dönmezler. Karşılarında kim olursa olsun bu hakikate hücum eden, veya bozmaya çalışan elbette karşılarında bu ağabeyleri veya Risale-i Nur camiasını, Risale-i Nur talebelerini bulur. Bir mahkeme değil bin mahkemede olsa, idamla da yargılansa hayatları Risale-i Nur’a bağlı olan ağabeylerimizi pes ettiremez. Üstadın talebelerine hücum etmek Üstada hücum etmektir. Üstad kendinden sonra bu talebelerini bırakmış. Zerre kadar insafları varsa bu işten vazgeçmeleri lazım. Bunlar dava açarak ne Üstad’ın talebelerini hizmetten alıkoyabilirler ne de başka bir netice alabilirler” dedi.

 

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23