• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hakime bak hakime

Yeniakit Publisher
2015-07-29 06:11:46 - 2015-07-29 06:11:46
Hakime bak hakime

Siirt’te yol kesip kimlik sorarken, hendek kazarken silahlarıyla yakalanan, evinde çok sayıda molotof ve silah bulunan ve 130 adet kamuflaj yeleği ile yakalanan terör örgütü mensubu çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldılar.

UĞUR KAĞAN ATABEY / ANKARA - Siirt’te seçim sürecinde provokatif eylem hazırlığında oldukları delilleriyle ortaya çıkan ve tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilip paralel hakimlerce serbest bırakılan 11 YDG-H üyesinin, savcılığın bir üst mahkemeye itirazı üzerine tutuklanması dikkat çekerken, Siirt Emniyeti’nin son 1 haftada yakaladığı terör örgütü üyeleri de yine aynı hakimler tarafından serbest bırakıldı.

EMNİYET YAKALIYOR, PARALEL HAKİMLER SALIYOR

HSYK’nın 2015 kararnamesiyle Siirt Adliyesi’ne atanan karı-koca hakimler Selda Şerefli Ülker ve Umut Murat Ülker ile Hakim Özgür Kemal Kartal, Emniyet’in mobese görüntüleri ve patlayıcı silahlarla birlikte yakaladığı ve savcılığın tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk ettiği PKK terör örgütü üyelerini serbest bırakıyor. Telefonla kendilerine ulaşmaya çalıştığımız hakimler bize dönüş yapmadı.

TÜM YDG-H ÜYELERİNİ SERBEST BIRAKTILAR

Molotof, havai fişek ve daha birçok patlayıcı madde ile sokakları savaş alanına çeviren terör örgütü üyelerinin eylemlerini özgürlük olarak gören hakimler, Türkiye’de son günlerde artan terör olayları kapsamında Siirt’te de çeşitli eylemler yapan ve eylem hazırlığında bulunan PKK/KCK terör örgütüne bağlı YDG-H üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 19 kişinin tamamını serbest bıraktılar.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BUNLAR TUTUKLANMIYORSA KİM TUTUKLANACAK

Siirt’te Yeni Mahalle eski Devlet Hastanesi civarında kimlik kontrolü yaptıkları mobese kameralarıyla tespit edilen 7 terör örgütü üyesi sevk edildikleri mahkemece serbest bırakıldı. YDG-H’nin üst yöneticilerinden Y.K ve B.K silahlı eylem hazırlığındayken onlara yardım ve yataklık eden, talimatları doğrultusunda kenar mahallelerde hendek kazan M.A, silahlarıyla birlikte yakalanmasına rağmen tutuklanma talebiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı. Yine sokak olayları için hazırlık yapan ve malzeme üreten biri evinde yapılan operasyonda çok sayıda molotof ve molotof yapımında kullanılan malzeme ile birlikte yakalan M.B ve sokak olaylarında kullanılmak üzere bir adet silah ve YDG-H üyelerince kullanılmak üzere hazırlanan 130 adet kamuflaj yelekle yakalanan YDG-H üyesi H.K, savcılıktaki ifadeleri ardından yine tutuklanma talebi ile sevk edildikleri mahkemece serbest bırakıldılar. Çocukları kaçırılan ailelerin şikayeti ve ihbarı üzerine Conkbayır Mahallesi’nde yapılan operasyonda, HDP’li Siirt Belediyesi Meclis Üyesi Şemsettin Aykaç ve Mehmet Emin Koyuncu terör örgütünün dağ kadrosuna eleman kazandırdıkları suçlamasıyla tutuklanırken, YDG-H üyesi oldukları tespit edilen ve ailelerin çocukları terör örgütüne katılmak üzere evden ayrıldıkları şeklindeki ifadelerin rağmen Sebahat Arslan (22) ve Cemil Teknik (29) serbest bırakıldı. Siirt-Eruh yolunda MOBESE kamera görüntülerinde ellerinde molotoflarla yol kesip kimlik kontrolü yapan şahısların görülmesi üzerine yapılan operasyonda yakalanan yüzü maskeli 5 YDG-H’li de mahkemede aynı hakim tarafından serbest bırakıldı. Emniyetin yaptığı nokta operasyonları ve sokak olaylarını organize eden YDG-H’lilere yönelik yapılan operasyonlarda yakalanan zanlıların tümünün serbest bırakılması vatandaşlar tarafından da ciddi bir tedirginliğe neden oldu. Siirt Adliyesi’nde Paralel yapıya mensup yargı personellerince yakalanan YDG-H’lilerin serbest bırakıldığı iddia ediliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23