• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Halep'te Esed'e büyük darbe!

Yeniakit Publisher
2014-07-30 10:08:00 -
 Halep'te Esed'e büyük darbe!

Suriye'nin Halep kentinde İslami Cepheye bağlı birlikler 50 rejim askerinin öldüğünü bildirildi.

Suriye'nin Halep kentinde İslami Cepheye bağlı birliklerin, eski Halep bölgesinde Esed güçlerinin karargah olarak kullandığı binaları tünel kazarak patlaması sonucu, 50 rejim askerinin öldüğü bildirildi.

İslami Cephe Halep basın sorumlusu Yasir Ebu Amar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhalif İslami Cepheye bağlı birliklerin, eski Halep bölgesinde rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı binalara tünel kazarak ulaştığını belirtti. Ebu Amar, binaların zeminine yerleştirilen patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu, arasında üst düzey subayların da yer aldığı 50 askerin öldüğünü, onlarcasının yaralandığını söyledi.

İslami Cephe'nin, Han Şeyhun ve tarihi Halep Kalesi çevresinde üç binanın altına tüneller kazarak infilak ettirdiğini anlatan Ebu Amar, binaların havaya uçurulmasından sonra bölgede muhaliflerle Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların çıktığını kaydetti.

Muhaliflerin patlamalardan sonra eski Halep bölgesinde önemli bölgeler ele geçirdiğini dile getiren Ebu Amar, "İslami Cephe, daha önce de 'Zelzele Operasyonu' adı altında bölgedeki birçok binayı, tüneller kazarak havaya uçurdu" dedi.

Eski Halep'te muhaliflerin önemli ilerlemeler kaydettiğini aktaran Ebu Amar, "Tüneller rejimin korkulu rüyası oldu. İslami Cephe bölgede kazdığı tünellerle ciddi anlamda ilerledi. Halep'te birçok yerde cephe hattına tüneller kazmış durumda. İslami Cephe bu kazılan tünellerle rejime bugün darbe vurduğu gibi, yakında da darbe vurmaya devam edecek" diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23