• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Halk ile el ele güçlü ekonomi

Yeniakit Publisher
2014-09-02 07:59:00 - 2014-09-01 22:13:43
Halk ile el ele güçlü ekonomi

Yeni hükümetin ekonomi programına göre, vatandaşın ihtiyaçlarını ön plana alan, cari açığı düşüren, mali disiplin, enflasyon ve yolsuzlukla mücadele, istihdam esaslı yüksek ve sürdürülebilir büyüme kararlılığı sürdürülecek. Popülizmden uzak durulacak

Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki 62. Hükümetin Programı’nda, uluslararası bir başarı örneği ha-line gelen ekonomi politikalarının vatandaşın ihtiyaçlarının daha da ön plana alınarak uygulanacağı bildirildi. Programda, ekonomi politikaları “Güçlü Ekonomi” başlığı altında ele alındı.

Programda, “Yolsuzlukla mücadelede güçlü bir irade gösterdik. Hiçbir yolsuzluğun üzerinin örtülmemesi, her iddianın hassasiyetle incelenmesi ve yargı süreçlerinin sağlıklı olarak çalışabilmesi için yoğun bir gayret ortaya koyduk” değerlendirmesi yapıldı. Programda ABD ekonomisindeki toparlanmayla ortaya çıkan politika deği-şikliğinin etkilerini hafifletme yönünde doğru tedbirlerin alındığına işaret edildi.

DAHA FAZLA DIŞA AÇIK

Programda, dışa açık ve dünyayla entegre ekonomik yapının, yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların ivmelenmesiyle daha da güçleneceği ifade edildi. Programda, yargı reformu başta olmak üzere bu konularda sağlanacak ilerlemenin, bugün itibarıyla önemli bir aşamaya gelen ekonomik dönüşüm sürecini sağlamlaştırmak açısından da kritik rol oynayacağı belirtildi. Türkiye için kamu borcunun risk alanı olmaktan çıktığı vurgulanan programda, borç stoku oranının düşürülmesine ilişkin politikaların devam edeceği ayrıca  2015 seçimlerine yönelik popülist bir ekonomi politikası uygulanmayacağı kaydedildi. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Programda vergi yönetiminden, harcamalara kadar çok sayıda kalemin gözden geçirileceği ve daha aktif hale getirileceği ifade edildi. Gelecek dönemde temel amacın, istikrarlı ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamak, istihdamı artırmak, cari açığı kontrol altında tutmak, mali dengeleri sağlamlaştırmak, fiyat istikrarını sağlamak ve finansal istikrarı korumak olduğu belirtilen 62. Hükümet Programı’nda makro-parasal dengeleri göz önünde bulundururken, vatandaşların da ihtiyaçlarının dik-kate alan uygulamaların sürdürüleceği ifade edildi. Programda 2023 yılında dünyada ilk 10 büyük ekonomi arasına girme hedefinin takip edileceği, 2023 hedeflerine ulaşma doğrultusunda mali disiplin, enflasyonla mücadele ve istihdam esaslı yüksek ve sürdürülebilir büyüme konusundaki kararlılığın devam edeceği kaydedildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23