• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP seçmeni tehdit etmeye devam ediyor

Yeniakit Publisher
2015-05-23 08:38:00 - 2015-05-23 09:17:27
HDP seçmeni tehdit etmeye devam ediyor

Barajı aşabilmek için baskının dozunu artıran HDP iyice azıttı.

Doğu ve Güneydoğu’da seçmeni terör örgütü PKK aracılığıyla tehdit eden HDP’nin, rakiplerini de yıldırıp kampanyalarını engellemek için örgüt bağlantılı kişilerden oluşan istihbarat birimi kurduğu ortaya çıktı. Diyarbakır, Van, Ağrı, Siirt gibi illerde örgütlenen kişiler AK Partili adayların ziyaretlerini ve programlarını birkaç gün önceden haber alıyor. Ardından kaos planı devreye giriyor.

''AK PARTİLİLERLE TOKALAŞMAYACAKSINIZ''

Ziyaret edilecek ilçeler, köyler, mahallelere bir gün önce giden HDP’liler, bölge halkına AK Partili adayların ziyaretlerine katılımda bulunmamaları konusunda baskı yapıyor. Van’da AK Parti'nin seçim çalışması yapmasına engel olarak demokrasiye darbe vuran HDP veya PKK üyeleri, seçim gezisi yapılacak yere daha önce ulaşıp halkı, "AK Partililerle tokalaşmayacaksınız, dinlemeyeceksiniz” diye tehdit ediyor.

''SİZ GELMEDEN BİZİ UYARDILAR''

AK Parti Van 1. Sıra Milletvekili Adayı Burhan Kayatürk “İnsanlar bizi sevse de korkudan ilgisiz davranıyor. Her şeye rağmen görüşenler, her şeyi kayıt altına alanlarca sonradan tehdit ediliyor" diyor. AK Partili adaylardan Faruk Alpaslan da aynı sorundan mustarip: Bir ilçede, yıllardır tanıdığım insanlar selam vermedi. Telefonla konuştum, 'Siz gelmeden bizi uyardılar, konuşsam başımız belaya girerdi’ dediler.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Örgütün istihbarat ağıyla toplanan saldırganların sürekli taşlaması nedeniyle, seçim araçları zırhlandı. AK Partili adayların araç camlarına da saldırılara karşı tel örgü takıldı.(akşam)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23