• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hidrojenle çalışan Hyundai: FE Fuel Cell Concept

Yeniakit Publisher
2017-03-16 14:19:00 -
Hidrojenle çalışan Hyundai: FE Fuel Cell Concept

Güney Kore merkezli otomobil devi Hyundai, Cenevre Otomobil Fuarı çerçevesinde hidrojen yakıt hücreli yeni konsept otomobili Hyundai FE Fuel Cell Concept'i görücüye çıkardı.

Hyundai, 2017 Cenevre Otomobil Fuarı'nda taslak olarak tanıttığı yeni otomobili FE Concept modeliyle bir taraftan çevreye ne kadar önem verdiğini gösterirken diğer taraftan da markanın gelecekte üreteceği yeni nesil hidrojen yakıt hücreli otomobiller hakkında da ipuçları verdi.


Hidrojen yakıt hücreli konsept otomobil Hyundai FE Fuel Cell Concept, markanın geliştirilmiş yakıt hücresi sistemini sergiliyor. Bu yeni yakıt sistemi, Hyundai ix35 Fuel Cell'de kullanılan sistemden yüzde 20 daha hafif ve yüzde 10 daha verimli olarak performans sergileyecek. 'FE' konsepti ise aracın benzersiz yakıt tipini vurgularken aynı zamanda otomobilin ekolojik özelliklerini ve yenilikçi yapısını yansıtan Future Eco'yu temsil ediyor. Hyundai FE Fuel Cell Concept, 800 kilometre menzile sahip ve bu durum Hyundai'ın konsept otomobilini piyasadaki en uzun menzilli yakıt hücreli otomobiller arasına sokuyor.

Aracın iç bölümünde akıllı telefonların ve tabletlerin şarj edilebilmesi için kabin bölümünde taşınabilir batarya takımları bulunuyor. Buna ek olarak bagajında, araç hareket halindeyken kendi kendini şarj edebilen bir elektrikli scooter bulunuyor.

Hyundai'nin sudan ilham alarak tasarladığı Hyundai FE Fuel Cell Concept'in en dikkat çekici özelliklerinden biri de kabindeki havayı nemlendirmek için egzozundan çıkan suyu tekrar temizleyerek iç mekana sunması.


Hyundai FE Fuel Cell Concept'in resmi tanıtımının, Güney Kore'deki 2018 Kış Olimpiyatlarında gerçekleşmesi bekleniyor.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23