• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Hocalı katliamı soykırımın anası’

Yeniakit Publisher
2015-02-27 07:58:32 - 2015-02-27 07:58:31
‘Hocalı katliamı soykırımın anası’

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Dündar, “613 kişinin katledildiği Hocalı, tarihte eşi-benzeri görülmeyen bir soykırımdır. Katliam lafı hafif kalır” dedi.

KOCAELİ - Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar, Ermenilerin Hocalı’da 613 kişiyi katlettiğini belirterek, “Bu düşmanlık, Ermenistan’a ve orada yaşan hiç kimseye mutluluk getirmez. Ermenistan, işgal ettiği toprakları iade ederse, Türkiye’deki kapılar da onlara açılacaktır. Bunu Ermenistan vatandaşları bilmelidir. Bu dostluğun ve bu barışın onlara refah getireceğini görmeliler” dedi.

Dündar, Hocalı katliamının 23. yıldönümü dolayısı ile yaptığı açıklamada, 26 Şubat 1992’de Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sinin Rusların desteğiyle Ermenilerce işgal edildiğini, bunun soykırım olduğunu söyledi.

Ermeniler ve Rusların 1992’de Azerbaycan’ın Karabağ üzerinde stratejik öneme sahip Hocalı kasabasına 10 saati aşkın top atışı yaptıklarını hatırlatan Dündar, “Hocalı, tarihte eşi ve benzeri görülmeyen katliama maruz kaldı. Katliam kelimesi çok hafif kalır. 1948’de Birleşmiş Milletlerin Soykırım Yasası’na birebir uyan şekilde soykırıma tabi tutuldular” ifadesini kullandı.

Dündar, Hocalı’da 613 kişinin bugüne kadar hiç yaşanmamış vahşetle katledildiğini anlatarak, yurdundan uzak kalan bir milyona yakın insanın yeniden vatanlarına dönmek istediklerini kaydetti.

Soykırımın belgeleriyle ortaya konulduğunu, buna rağmen dünya kamuoyuna yeterince yansıtılmadığını aktaran Dündar, şöyle devam etti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Türkiye Cumhuriyeti olarak arşivlerimizi dünya kamuoyuna açtık. Ermenilere de çağrıda bulunduk. ‘Siz de tarihi arşivlerinizi açın’ dedik. Bunlar tamamıyla kaçtı. ‘Ortak tarih komisyonu kuralım’ denildi, bundan da kaçtılar çünkü Ermeniler, Ermeni diasporası, başlı başına güç değil. Ermenilere amaçları için destek veren, kullanan devletlerin gücü ortada. Bizim uğraşımız Ermeniler değil, bunlara destek veren ülkelerdir. Bunu açık seçik dillendirmek lazım.  Ermenilere destek veren ülkeler başta Rusya olmak üzere, Amerika, İngiltere, Fransa’dır.”

YALANLARLA DOLU 650 BİN KİTAP YAYIMLADILAR

Dündar,1963’te ortaya çıkan Ermeni terör örgütü ASALA’nın “dost” dedikleri ülkelerde 42 Türkü katlettiğini hatırlatarak, Ermenilerin sadece Kars, Erzurum ve Ağrı’da 110 bin insanı katlettiğini, yaptıkları vahşeti “Türkler, Ermenilere soykırım yaptı” diye sunduklarını vurguladı.

“Soykırım olmamasına rağmen yalanla dolanla dünya kamuoyunu yanıltıyorlar” diyen Dündar, “Dünyanın hakiki verilerle aydınlatılması lazım. Ermenilerin sözde soykırım hakkında yayımladıkları kitap sayısı 650 bindir. Türkiye’de bu konuda 35 kitap yazılmış. Adamlar sürekli bu konuda zaman ve para harcamış. Yayınlarla, kitaplarla, televizyonlarla dünya kamuoyunu yanıltmaya devam etmektedirler.”

Dündar, Hocalı katliamına ilişkin belgelerin Kocaeli’ndeki Soykırım Müzesi’nde sergilendiğini sözlerine ekledi.            

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23