• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders, Erbil'de

Yeniakit Publisher
2014-12-21 15:45:00 -
Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders, Erbil'de

Koenders'le bir araya gelen IKBY Başbakanı Barzani: "Hollanda'nın Peşmergeyi eğitmesi ve silahlandırmasını, önemli bir yardım olarak görüyoruz"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders'le bir araya geldi.

Erbil'i ziyaret eden Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders, IKBY Başbakanı Barzani'yle görüştü. Neçirvan Barzani, daha sonra düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD'le mücadelelerine değinerek, "Hollanda'nın Peşmergeyi eğitmesi ve silahlandırmasını IKBY için önemli bir yardım olarak görüyoruz" dedi. Barzani, Koenders'in Musul'un Sincar (Şengal) ilçesinin IŞİD'e karşı "elde ettiği başarılar" nedeniyle kendilerini tebrik ettiğini de belirtti.

Görüşmelerinin olumlu geçtiğini aktaran Barzani, Koenders'in Erbil ziyaretinin yalnızca IKBY'ye değil, IŞİD'e mücadelede tüm Irak'a destek olduğunu ifade etti.

Koenders de Hollanda'nın ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'le mücadesine destek verdiğini hatırlatarak, "IŞİD'e yönelik operasyondaki iş birliğimiz devam edecek" diye konuştu. Koenders, Hollanda'nın 2014 yılında IŞİD'le mücadele için 100 milyon dolar ayırdığı bilgisini verdi.

Hollanda'nın Peşmergenin silahlandırılması ve eğitimine katıldığını dile getiren Koenders, Erbil ziyaretinde, Peşmergenin eğitimi ve askeri yardımın yanı sıra IKBY'deki Suriyeli ve Iraklı sığınmacılara insani yardım yapılması konularının ele alınacağını kaydetti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Koenders'in IKBY'deki ziyaretinde sığınmacıların kaldığı bir kampı da ziyaret etmesi bekleniyor.
AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23