• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İç Güvenlik Paketi'nde sıcak gelişme

Yeniakit Publisher
2015-03-04 13:45:00 - 2015-03-04 13:59:31
İç Güvenlik Paketi'nde sıcak gelişme

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İç Güvenlik Paketi'nin kabul edilen maddelerin tekrar görüşüleceğinin sinyalini verdi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin "AKP Grup Başkanvekilleri ve İçişleri Bakanı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde geçen maddelerin tekrar ele alınması, tekriri müzakere yöntemiyle bir daha görüşülmesi yönünde bir ortaklaşma sağlandı" dedi.

Buldan, seçim çalışmaları kapsamında partisinin yöneticileri ve milletvekili aday adaylarıyla esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Buldan, İç Güvenlik Paketi'nde genel kurulda kabul edilen bazı maddelerin değiştirilmesi için çalışma yaptıklarını anlattı.

Maddelerin tekriri müzakere yöntemiyle yeniden genel kurula getirileceğini söyleyen Buldan, "Normalde AK Parti Grup Başkanvekilleri ve İçişleri Bakanı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde geçen maddelerin tekrar ele alınması, tekriri müzakere yöntemiyle bir daha görüşülmesi yönünde bir ortaklaşma sağlandı. Muhtemelen yapacağımız itirazlar sonucunda geçen maddeler yani ikinci bölüme kadar olan maddeler, genel kurulda tekrar gündeme gelecek ve itirazlarımız sonucunda tekrar değerlendirilerek oylamaya sunulacak" diye konuştu.

Buldan: Muhtemelen o geçen maddeler değişecek
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Buldan, tekrar gündeme gelen maddelerin oylanmasına geçilirken yeni önergeler vereceklerini belirtti.

Bu şekilde maddelerin değiştirileceğini kaydeden Buldan, "Komisyondaki arkadaşlarımız, bunun çalışmasını yapıyor. Muhtemelen yeni değişiklik önergeleriyle genel kurulda o maddeleri tekrar oylamaya sunacağız. Muhtemelen o geçen maddeler değişecek. Bizim karşı çıktığımız özellikle ilk 16 madde, birinci bölümdeki 16 madde tekrardan, tekriri müzakere yöntemiyle değişecek" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİLİ TEKLİFİ OLUMLU KARŞILADI"

Buldan, AK Parti'yle yapılan görüşmelerde değişiklik teklifine olumlu yaklaşıldığını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Zaten AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın da muhalefete bir çağrısı vardı bu yönde önerilere açık olduklarına ilişkin. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Önümüzdeki günlerde de bu değişiklik gündeme gelebilir. Yine de biz genel kurulda, bu yasanın çıkmaması için tüm gayretimizle muhalefetimizi yürüteceğiz. Asıl amacımız, bu yasanın genel kuruldan çıkmaması şeklinde fakat AK Parti bunu çok kabul etmiyor. O yüzden biraz maddeleri değiştirerek gündeme getirmeyi planlıyoruz."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23