• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘İffetli olmak farzdır’

Yeniakit Publisher
2014-08-01 18:11:00 - 2014-08-01 18:36:50
‘İffetli olmak farzdır’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, “Kadın iffetli olmalı, herkesin içerisinde kahkaha atmamalı” sözlerine İlahiyatçılardan destek geldi. Vahdet Vakfı Başkanı Hüsnü Aktaş, kadınların iffetli olmasını, haramdan kaçmasının farz olduğunu söyledi. Avrupa İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Şerafeddin Kalay ise kadınların sözünde cazibe ortaya çıkaracak, aşırı kahkaha atarak dikkati üzerine çekebilecek veya kadınsı yürüyüşü ile dikkat çekmemesi ve ön plana çıkmaması gerektiğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Bursa İl Başkanlığı tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, “Hayâ duygumuz olacak. İffet çok önemli... İffet sadece bir isim değil. Kadın için de bir süstür iffet, erkek için de bir süstür. İffetli olacak. Erkek de olacak. Zampara olmayacak. Eşine bağlı olacak. Çocuklarını sevecek. Kadınsa o da iffetli olacak. Mahrem, namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak. Bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak. İffet. İffetini koruyacaksın” şeklindeki sözlerine İlahiyatçılardan destek geldi.

AKTAŞ: MÜSLÜMAN KADIN İFFETLİ OLMALIDIR

Vahdet Vakfı Başkanı Hüsnü Aktaş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Bülent Arınç’ın İslam hukukunda ve genel ahlaki kaidelerdeki konuları gündeme getirdiğini söyledi. Kadınların iffetli olmasını, haramdan kaçmasının farz olduğunu ifade eden Aktaş, “Bülent Arınç burada Müslüman kadınlara yönelik düşüncelerini dile getirmiştir. Düşünce ve fikir özgürlüğünü savunanlar, şimdi düşüncesini ve fikrini söyleyen Arınç’a bu bahane üzerinden saldırıyor. Müslüman kadın tabii ki iffetli olmalıdır. Şu anda bu konuda tepki gösterenler her şeyi istismar ediyorlar. Fuhşun yayılmasını, ailenin dağılmasını önemsemiyorlar. İlla bizim gibi düşünsünler istiyorlar” dedi.

KALAY: KADINLAR AŞIRI KAHKAHA İLE DİKKAT ÇEKMEMELİDİR

Avrupa İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Şerafeddin Kalay ise “Kadın için örtünün emredilmesi, onun cinselliği ile ön plana çıkmasının değil, insan olarak fikirleri ile duyguları ile düşünceleri ile olgunluğu ile ağırbaşlılığı ile bilinmesi, tanınması demektir” diye konuştu. Kalay; kadınların sözünde cazibe ortaya çıkaracak, aşırı kahkaha atarak dikkati üzerine çekebilecek veya kadınsı yürüyüşü ile dikkat çekmemesi ve ön plana çıkmaması gerektiğini söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“İffet elbette kadın için de, erkek, için de gereklidir” diyen Kalay sözlerinin devamında şunları söyledi: “İnsanı insan yapan öyle değerler vardır ki bunlar dünyalıklarla ölçülemez. İffet bunların en önde gelenlerinden birisidir. Bütün dünyalığı bir kenara bıraksan, bir kadının iffeti etmez. Buna uygun davranışlar bir cemiyetin olgunlaşmasına, yükselmesine, değerine değer katmasına sebep olur. Onun için erkekler de, kadınlar da iffet konusunda dikkatli olmalıdır. Bu Rabbimizin emri, hayatın temel prensiplerinden birisidir.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23