• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Iğdır’da Aşura çadırı kuruldu

Yeniakit Publisher
2017-09-21 20:57:04 -
Iğdır’da Aşura çadırı kuruldu

Hz. Hüseyin’in 72 kişiyle birlikte Kerbela’ da şehit edilişinin yıldönümü nedeniyle Iğdır’da aşura çadırı kuruldu.

Hz. Hüseyin ve beraberinde şehit olanları anmak amacıyla Zübeyde Hanım Bulvarı’nda ’Kerbela’ dan Bir Esinti’ adı altında çadır kuruldu. Kerbela’ da yaşananları canlandıran ve o zamana ait sembolik materyallerle zenginleştirilen Kerbela sahnesi, Kerbela’da yaşananları anlatan kitap, CD, resim ve film gibi materyallerin de sergilendiği aşura çadırını her kesimden insan ziyaret ediyor.

Iğdır Gün Işığı Derneği Başkan yardımcısı Hasan Avcıl yaptığı açıklamada, etkinliğin Resulullah aleyhisselam’ın bizlere emri olduğunu belirterek, “buradaki etkinlik o emirlerin gereğidir” söyledi.

Avcıl, “Dolayısıyla bu ayet ve hadis boyutuna baktığımız zaman ehli sünnet kardeşlerimiz olsun Şialarımız Alevilerimiz olsun bütün sahi kaynaklarında hadis kaynaklarında Resulullah aleyhisselamın bize ehlibeyti özel Kerbelayı Hz. Hüseyin’ in emanet ettiğini defalarca bir çok yerde görebiliriz. Şöyle ki Resulullah aleyhisselam buyurmuştur ki Hüseyni seven beni sever beni seven Allah’ı sever Hüseyni inciten beni incitir beni inciten Allah’ı incitir. Dolayısıyla bu Kerbela’ dan esinti aşura çadırı adı altında kurmuş olduğumuz yas merasimi çadırının amacı Resulullah aleyhisselam’ ın bizlere emaneti olan ehlibeytin nasıl katledildiğini kimler tarafından katlettiğini ve neden niçin katlettiğini anlatmak ve bir üst boyutta da Resulullah aleyhisselam’ a baş sağlığı vermek içindir. Aşura çadırı muharremliğin birinci günü ile onuncu gün olan aşura gününde Hz. Hüseyin aleyhisselam’ ın yarenlerinin şehit edildiği güne kadar açık kalacaktır ve on gün gece gündüz bütün gelen başsağlıklarını Resulullah’a olan tessiyetleri sembolik olarak kabul edecektir Aşura çadırı. Son dokuzuncu günü tasua onuncu gün ise aşura olarak inşallah son bulacaktır” dedi.

Iğdır’da yaşayan yerli ve yabancı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği aşura çadırı, sabah erken saatlerden gecenin ilerleyen vakitlerine kadar açık tutuluyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23