• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İHA’da hedef dünya liderliği

Yeniakit Publisher
2017-09-05 07:26:00 - 2017-09-05 00:04:15
İHA’da hedef dünya liderliği

İnsansız hava araçlarımız, teröristlere göz açtırmıyor. Yerli İHA’lar, üç günde, birisi gri listede olmak üzere 10 teröristi etkisiz hale getirdi. Bu başarıların ardından Türkiye’nin yeni hedefi insansız hava araçlarında dünya lideri olmak.

ÖMER FARUK ŞAHİN / ANKARAYüzde yüz kendi imkanlarımız ile geliştirdiğimiz insansız hava aracı Bayraktar, teröristlere göz açtırmıyor. Bayram boyunca görevi başında olan yerli İHA, üç günde, birisi gri listede olmak üzere 10 teröristi etkisiz hale getirdi. Yabancı menşeli silahlar ile terörle mücadelede aynı başarıyı yakalayamayan Türkiye, kendi imkanları ile geliştirdiği silahlar ile üstün bir başarı yakaladı. 

HEDEF İHA’DA DÜNYA LİDERİ OLMAK

Geçtiğimiz bayram, trafiği denetlemek amaçlı olarak bile kullanılmaya başlanan insansız hava araçlarında Türkiye’nin hedefi dünya lideri olmak. Halihazırda insansız hava aracı üreten altı ülkeden biri olan Türkiye, son bir yılda teröristlere karşı verilen mücadelede etkili şekilde kullanılan yerli insansız hava araçları ile önemli bir başarı sağladı. Yüzde yüz kendi imkanlarımız ile geliştirdiğimiz ve ayardır TSK bünyesinde etkin bir şekilde kullanılan insansız hava aracı Bayraktar, teröristlere göz açtırmıyor. Bayram boyunca görevi başında olan yerli İHA, üç günde, birisi gri listede olmak üzere 10 teröristi etkisiz hale getirdi. 

MİLLİ İHA’LAR GELDİ BAŞARI ARTTI

Geçtiğimiz aylarda terörle mücadelede etkin biçimde kullanılan insansız hava araçları ile 200’e yakın terörist etkisiz hale getirilirken, teröristlerin hareket kabiliyeti de önemli ölçüde baskılandı. İHA’lardan kaçmak için şemsiye ile gezen teröristler sığınacak delik arar duruma geldiler. Yerli İHA’larla tespit edilen hedefler savaş uçaklarının yanı sıra yine yerli imkanlarla üretilen silahlı İHA’lar tarafından da imha ediliyor. Bayram boyunca görevi başında olan Milli İHA’lar önemli bir başarı yakalarken, daha önce Türkiye’nin yabancı menşeli silahlar ile terörle mücadelede aynı başarıyı yakalayamamasının nedeni de ortaya çıkmış oldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23