• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İhracatçı blok mermerde fiyat kontrolü istiyor

Yeniakit Publisher
2014-08-29 08:13:00 - 2014-08-28 22:29:10
İhracatçı blok mermerde fiyat kontrolü istiyor

İhracatçı blok mermerde fiyat kontrolü istiyor

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Ali Kahyaoğlu, Ekonomi Bakanlığı’nda yapılan toplantıda blok mermer ihracatına fon veya vergi getirilmesi gibi bir gündemin olmadığını söyledi. İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, blok mermerin düşük fiyatla ihraç edilmesini önlemek için Ege ve İstanbul birliklerine fiyat kontrol yetkisinin verilmesinin yeterli olacağını belirtti.

SEKTÖRDE KARIŞIKLIK

Madencilik sektöründe “blok mermer ihracatına kısıtlama geliyor” haberleri sektörü karıştırdı. Doğaltaş sektöründeki son gelişmeleri değerlendirmek amacıyla sektör temsilcileri geçtiğimiz hafta Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel ile bir araya gelerek sorunu tartıştılar. Toplantının ardından Ege Bölgesi Maden İhracatçıları Birliği Başkanı’nın yerel gazetelerde yer alan demeci sektörde karışıklığa neden oldu. 

YASAK VE FONA KARŞIYIZ

İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, toplantıda İMİB olarak kendilerinin de bulunduklarını belirterek, “Ne bizim, ne sektörün ne de bakanlığın böyle bir talebi olmadı. Biz başından itibaren blok mermer ihracatına karşı olmadığımızı, ancak değerinde satılmasını istediğimizi bildirdik. Blok mermer ihracatına fon getirmek veya kota koymak doğru bir uygulama değildir. Sektörün ayağına kurşun sıkmakla eşdeğer” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ali Kahyaoğlu mermer sektöründe yaşanan tartışmalara açıklık getirerek, “Toplantıda Müsteşarımız blok ihracatına fon ve kısıtlamanın düşünülmediğini açıkça söyledi. Yani Bakanlığın böyle bir görüşü ve talebi olmadı. Ancak, haberlerin yerel gazetelerde çıkmasının ardından sektörden ve birliğimiz üyelerinden yoğun telefonlar gelmeye başladı” dedi.

HERKES PANİK HALİNDE

Söz konusu gelişmeden dolayı sektörün panik ve endişe olduğunu dile getiren İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, “Bu haber ya yanlış anlaşıldı, ya da yanlış ifade edildi. Ne olduğunu da tam anlayamadık. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği olarak biz blok mermer ihracatına yasak ve fon konulmasına kesinlikle karşıyız. Ancak, kaynaklarımızın çok düşük fiyatla ülkeden çıkmasına önlem olarak sektörün iki birliğine fiyat kontrol yetkisi verilebilir” ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23