• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İlk Adımı EYG İle Ömer Faruk Çelik Attı

Yeniakit Publisher
2015-05-29 20:28:00 -
İlk Adımı EYG İle Ömer Faruk Çelik Attı

EYG Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “SPK tebliğine göre iskan alınmış ve bitmiş ürünlerle iş yapmak zorundasınız.

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Türkiye’deki ilk gayrimenkul yatırım fonu kurma iznini aldıklarını söyleyen EYG Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “SPK tebliğine göre iskan alınmış ve bitmiş ürünlerle iş yapmak zorundasınız. Ama gayrimenkul pazarı devam eden projelerin ivmesi ile yürüyor. SPK’dan bu konuda düzenleme talep ettik” dedi.

 

1.5 yıldır Türkiye’nin ilk gayrimenkul yatırım fonunu kurmak için çalıştıklarını söyleyen EYG Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, geçen hafta Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) izin aldıklarını söyledi. Fon için taslağın hazır olduğunu ve son rötuşların yapıldığını belirten Çelik, SPK tebliğinin gayrimenkul pazarı gerçekleri ile örtüşmediğine dikkat çekti. Çelik, “Türkiye’de ilk gayrimenkul yatırım fonu kuruluş iznini alan şirket olduk. Buna rağmen SPK tebliği bizi sıkıntıya sokuyor. Sadece iskan alınmış ve bitmiş projelerde yer alabilirsiniz diyorlar. Oysa Türkiye gayrimenkul sektörü olarak lansmanda hareket gören bir sektör. Bitmiş konutlarla sınırlanma sistemin patinaj çekmesi anlamına geliyor. Bu nedenle güncelleme istedik. SPK tarafı şu anda bunun üzerine çalışıyorlar” diye konuştu. SPK mevzuatındaki model kurulabilirse Türkiye için büyük fırsat olacağına belirten Çelik, 50’nin üzerinde fon kurmaya yönelik başvuru olduğunu söyledi.

 

SPK’nin ‘bitmiş konut sınırı’na karşı yeni bir formül geliştirdiklerini belirten Çelik, EYG Gayrimenkul şirketi olarak Türk Ticaret Kanunu’na uygun bir şirket olarak yapılanmaya karar verdiklerini söyledi. Bu şekilde iş modellerini bitmiş projelerle sınırlamak zorunda kalmayacaklarını belirten Ömer Faruk Çelik, “Gayrimenkul fonları büyük yatırımcı tabanına hitap edilmesi için önemli bir gelişme. Fonlarda yatırımcı gelip parasını koyuyor ve istediği karı sağlayınca sistemin dışına çıkıyor. Türk Ticaret Kanunu’na bağlı olarak ilerlenen sitemde ise proje ortaklıkları söz konusu oluyor. Proje başından yatırımcı ortak oluyor, proje bitince karla paylaşılıyor” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

emlakrehberi / 29 Mayıs 2015

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23