• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İmamlara rotasyon durduruldu

Yeniakit Publisher
2015-05-29 19:27:00 -
İmamlara rotasyon durduruldu

Diyanet-Sen’in uzun zamandır kaldırılması için mücadele verdiği din görevlilerine uygulanan rotasyon uygulaması 2015 yılı için durduruldu.

Konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Başkanlığımız camilerdeki görevli açığını dikkate alarak hizmetlerin aksamaması için 2015 yılı cami görevlileri rotasyon işlemlerini askıya almıştır" denildi.

17.06.2014 tarihli ve 29033 sayılı Resmi Gazete’de “Diyanet İşleri Başkanlığı Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” henüz yürürlüğe girmeden “Göçebe Din Görevlisi İstemiyoruz” açıklamaları ile başlayan yönetmelik konusundaki tepkimiz gerek ikili görüşmelerle gerekse hukuki yoldan her platformda devam etti. Başbakanlıkla Özel Görüşme Sonuç Getirdi Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar’ın bu gün öğleden sonra Başbakanlıkla yapmış olduğu görüşmeler neticesinde 2015 yılı rotasyon uygulaması askıya alındı. Rotasyon ile ilgili oluşturulacak komisyon tarafından yönetmelikle ilgili yeni düzenlemeler yapılacak. Gerek Başbakanla gerekse Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile yaptığımız görüşmelerde sürekli gündeme getirdiğimiz rotasyon konusunda atılan bu adım memnuniyet vericidir. Din görevlilerini büyük sıkıntıya sokan, sosyo psikolojik durumu gözetmeden alel acele uygulamaya konulan rotasyonun durdurulması bizler için, ömrünü güzel dinimizi anlatmaya adamış tüm din görevlileriniz için sevindirici bir gelişmedir. Temennimiz bu uygulamadan tamamen vaz geçilerek yönetmeliğin din görevlilerini mağdur etmeyecek şekilde yeniden düzenlenmesidir. Rotasyon uygulamasıyla birlikte büyük sıkıntı yaşayan, buna rağmen her zaman Diyanet-Sen’in yanında olan ve aldığımız her kararda arkamızda duran teşkilatımıza çok teşekkür ederiz.

Kaynak: Kamudanhaber

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23