• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İngiltere’de İhvan raporu bilmecesi

Yeniakit Publisher
2014-10-24 08:38:00 - 2014-10-24 08:22:53
İngiltere’de İhvan raporu bilmecesi

İngiltere’nin, Müslüman Kardeşler’in terör örgütü olmadığı sonucuna ulaştığı halde buna ilişkin raporunu açıklamayı S. Arabistan, Mısır ve bazı Körfez ülkeleri ile ilişkileri bozmamak için ertelemesi çeşitli spekülasyonlara yol açtı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın (İhvan) İngiltere’deki aktivitelerinin incelendiği soruşturma raporunun yayınlanmasının ertelenmesi çeşitli spekülasyonlara neden olurken, İngiltere Başbakanlığı raporun yıl sonuna kadar yayınlanacağını, ertelenmediğini bildirdi.

İngiltere’nin, Müslüman Kardeşler’in terör örgütü olmadığı sonucuna ulaştığı halde buna ilişkin raporunu açıklamayı Suudi Arabistan, Mısır ve bazı Körfez ülkeleri ile ilişkileri bozmamak için ertelediği iddia ediliyor.

İngiltere Başbakanlığı ise yaptığı açıklamada, raporun ertelenmediğini, yıl sona ermeden, sonbahar aylarında açıklanacağını belirtti. Raporun yaz aylarında açıklanacağını hiçbir zaman söylemediklerini kaydeden Başbakanlık, raporun tamamlanarak yaz aylarında bakanlara sunulduğunu, kamuoyuna ise sonbaharda açıklanacağını ifade etti.

Raporda, İhvan’ın “terör örgütü” ilan edilmesi ve yasaklanması gerektiğinin belirtilmesi beklenmiyor. Ancak İhvan’la bağlantılı olan bazı kişi ve kuruluşların İngiltere’deki varlıklarına el konulabileceği ve özellikle finansal aktivitelerinin yasaklanabileceği belirtiliyor.

İngiltere Başbakanlığı’ndan soruşturmaya ilişkin nisan ayında yapılan açıklamada, “Müslüman Kardeşler, son yıllarda önemini artırdı ancak organizasyonun felsefesi ve değerlerinin aynı hızda olmadığını anlıyoruz. Grupla ilgili endişeler ve şiddet içerikli aşırıcılıkla bağlantısı olduğu iddiaları dikkate alındığında, Müslüman Kardeşler’in neyi savunduğunu, amaçlarına nasıl ulaşmak istediğini ve bunun İngiltere için ne anlama geldiğini daha iyi anlamak, kesinlikle doğru ve tedbir amaçlı olacaktır” denilmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23