• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İPhone kullanıcıları buna dikkat!

Yeniakit Publisher
2014-09-01 18:59:00 - 2014-09-01 19:00:47
İPhone kullanıcıları buna dikkat!

Hackerler, Apple'ın iCloud hesabını kullanan Hollywood yıldızlarının müstehcen fotoğraflarını ele geçirdi.

Aralarında Jennifer Lawrence, Kate Upton, Avril Livigne, Mary Elizabeth Winstead, Mary Kate Olsen, Hillary Duff gibi dünyaca ünlü yıldızların, müstehcen fotoğraflarının internete düşmesi büyük yankı uyandırdı. 

Apple cihaz kullanan bu ünlülerin iCloud hesaplarını ele geçiren hacker'lar, hesaplardaki özel fotoğrafları internete servis ettiler. Birçok sosyal ağ üzerinden yayılan müstehcen fotoğraflar, teknoloji devi Apple’ı zor durumda bırakabilir.

Apple’ın, güvenli olarak lanse ettiği iCloud bulut hizmeti üzerinden böyle bir siber hırsızlığın gerçekleştirilmesi, şirketin güvenilirliği ile birlikte itibarını da ciddi oranda sarsacak bir sorun teşkil ediyor. Ünlülerin özel hayatlarının bu kadar kolay bir şekilde ihlal edilmesi, iPhone 6 tanıtımı öncesi Apple zor durumda bıraktı. Çok sayıda Apple kullanıcısı, sızıntıdan rahatsızlıklarını Twitter ve diğer sosyal platformlarda dile getirirken, Apple tarafından henüz herhangi bir açıklama gelmiş değil.

Fotoğrafları sızan ünlülerden Mary E. Winstead, konuyla ilgili olarak kocasıyla yıllar önce çektikleri özel fotoğraflara bakan ve bu şekilde paylaşan insanlara seslenirken, fotoğrafların yıllar önce silindiğini ve ulaşmak için büyük çaba harcanmış olması gerektiğini belirtiyor.

Mashable’ın iletişime geçtiği Jennifer Lawrence’ın sözcüsü ise bu sızıntının özel hayatın rezil bir ihlali olduğunu belirterek, yetkililerle iletişime geçildiğini ve Jennifer Lawrence’a ait fotoğrafları paylaşan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söylüyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Daha çok fotoğraf her dakika sızmaya devam ederken, yetkililerin konuyla ilgili ne yapacağı ve bu saldırının Apple’a nasıl zarar vereceği henüz bilinmiyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23