• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Irak, darboğazı atlattı'

Yeniakit Publisher
2014-10-20 04:15:00 -
'Irak, darboğazı atlattı'

Arabi, "Irak, darboğazı atlattı. IŞİD'e karşı ilerleme kaydetti” dedi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Moritanya Dışişleri Bakanı Ahmed Veled Tekdi ve Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah el-Halid Al Sabah'la Irak'taki temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi'yle basın toplantısı düzenledi.

"KRİTİK BİR SÜREÇTEYİZ"

Ülkedeki gelişmelere değinen Arabi, "Irak, darboğazı atlattı IŞİD'e karşı ilerleme kaydetti ancak yürüttüğü savaşı sadece askeri yönden değil fikri ve iktisadi noktada da sürdürmeli. Şu anda kritik bir süreçteyiz ve kimse bu dalganın nereden geldiğini bilmiyor" ifadesini kullandı.

Birliğin, Irak'a "savaşçı akışını" önlemeye çalıştığını ancak bunun zor olduğunu söyleyen Arabi, üye ülkelerin egemenliğine büyük önem verdiklerini ve topraklarında yabancı varlığına karşı olduklarını dile getirdi.

Arap Birliği'nin dönem başkanlığını yürüten Moritanya'nın Dışişleri Bakanı Tekdi de Birliğin, Irak'ın içinde bulunduğu zor durumdan kurtulması için destekte bulunmaya hazır olduğunu belirtti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kuveyt Dışişleri Bakanı Sabah ise "Terör sadece Irak'ı değil bütün Arap ülkelerini tehdit etmektedir" dedi.

"IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyonun temeli Cidde Konferansı ile Arap devletlerden oluşmuştur. Çünkü IŞİD herkes için tehdit oluşturuyor" ifadelerini kullanan Sabah, Irak'ın istikrar ve güvenliğinin bütün bölgeyi ilgilendirdiğini kaydetti.

Heyet olarak IŞİD'e karşı Irak'a desteklerini göstermek üzere ülkede bulunduklarına değinen Sabah, bu arada Irak ile Kuveyt arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi için de çaba sarf ettiklerini bildirdi.

IRAK DIŞİŞLERİ BAKANI CAFERİ

Irak Dışişleri Bakanı Caferi de Arap ülkelerinin ABD öncülüğünde IŞİD'e karşı kurulan koalisyonda yer almasını değerlendirerek, "Biz ne Arap ne de yabancı hiçbir devletten Irak'a kara güçlerini sokmasını istemedik" ifadesini kullandı.

Bir çok kez istihbarat ve silah desteğine olan ihtiyacı dile getirdiklerini aktaran Caferi, ülkesinin karadan askeri müdahale haricinde, her türlü desteği kabul etmeye hazır olduğunu vurguladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23