• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran'dan yerli otomobil atağı! Anlaştılar

Yeniakit Publisher
2017-05-10 09:55:00 -
İran'dan yerli otomobil atağı! Anlaştılar

İran Khodro Otomotiv Şirketi, kendi otomobilini üretebilmek için İtalyan, Alman, Belçika ve Güney Kore'den yabancı şirketlerle anlaştı.

İran Sanayi ve Maden Bakanlığına bağlı "İran Khodro Otomotiv" şirketi, yerli otomobil üretimi için İtalyan, Alman, Belçika ve Güney Koreli 10 şirketle anlaşma imzaladı.

Başkent Tahran'da düzenlenen imza törenine, Sanayi ve Maden Bakanı Muhammed Rıza Nimet, Bilim ve Teknoloji Bakanı, İran Meclisi Sanayi ve Maden Komisyonu Başkanı ve yabancı ülkelerin büyükelçileri katıldı.

'NÜKLEER ANLAŞMA ÜLKENİN ÖNÜNÜ AÇTI'

Tören'de konuşan İran Sanayi ve Maden Bakanı Nimet, anlaşmanın, 5+1 ülkeleriyle yapılan nükleer anlaşmanın bir eseri olduğunu belirtti.

İran'ın, nükleer anlaşmadan ötürü önüne gelen fırsatı değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Nimet, "Nükleer anlaşma, ülkemizin uluslararası arenada önünün açılmasına yol açtı. Dolayısıyla, anlaşmanın bize bir faydası olmadığını söylemek doğru olmaz." diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Anlaşma, İran Khodro Otomotiv, İran Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Teknoloji Başkanlığı, Şerif Teknik Üniversitesi, Emir Kebir Teknik Üniversitesi, İtalya'dan Pirinfarina, Belçika'dan Panç, Güney Kore'den Hyundai Powertech ve Almanya'dan Benteler ile Mahle şirketleri arasında imzalandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23