• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşgalci Çin, Doğu Türkistan’da medreseyi buldozerle yıktı

Yeniakit Publisher
2015-03-30 18:03:00 - 2015-03-30 18:18:05
İşgalci Çin, Doğu Türkistan’da medreseyi buldozerle yıktı

Faşist Hitler'in Almanyası'ndan esinlenerek Doğu Türkistan'da 66 yıldır devlet terörü estiren Kızıl-Komünist Çin, Doğu Türkistan’da Müslüman çocukların dini eğitim aldığı medreseyi buldozerle yıktı.

66 yıldır Komunist Çin işgali altında bulunan Doğu Türkistan’da kızıl zulüm her geçen gün katlanarak artmaya devam ediyor. Komunist Çin, İslam Ümmeti’nin içinde bulunduğu durumdan cesaret alarak 1000 yıllık islami bir geçmişe sahip Doğu Türkistan’da, müslümanlara her gün islam dininin farz kıldığı ibadetlere yasaklar ve İslam'ın değerlerini aşağılayan zorunlu uygulamalar getiriyor.
 
Son olarak İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın Hoten şehrinin Karakaş ilçesinde 15 bin kişinin zorla getirildiği bir açık hava mahkemesi düzenlemiş ve bu mahkemede suçları, çocuklarını ve torunlarını, medreseye gönderen veliler ile medresedeki hocalar yargılanmıştı .

Mahkemede aralarında ayak ve ellerinden ağır zincirler ile kelepçelenen 60 yaşında bir kadınında bulunduğu 25 kişi çeşitli cezalara çarptırılmıştı.

Özgün Asya Radyosu muhabirleri Açık Hava Mahkemesi'nin yapıldığı Hoten kentine telefon ile ulaşarak sonraki gelişmeler hakkında yetkilerden bilgi almayı başırmışlardır.

Radyo’da canlı yayınlanan konuşmaların çevirisi aynen şöyle ;

Karasay Polis Merkezi Nöbetçisi : Ben bu konuda konuşamayacağım. Beni bağışlayın(Keçurung)

Aral Kenti Polis Merkezi: 14 Mart’taki açık hava mahkemelerinden sonra,güvenlik ve istikrarın sağlanmasına ait tedbirler birkaç derece daha arttırıldı. Sürekli çalışıyoruz. Toplantılar düzenliyoruz. Ailelerin bir birlerini gözetmelerini ve herhangi bir olumsuz durumu fark ettiklerinde derhal Yetkililere haber vermelerini tembihliyoruz. Sürekli devriye,kotrol ve arama hizmetlerini icra ediyoruz. Teyakküz halindeyiz.

Karasay ÇKP.Mahalli Sekreteri Hoca Mehmet Sekreteri Abdullah : Mahkeme’den 3 gün sonra Yer altı Dini Okulu’a evini tahsis eden ailenin evini canlı(Nakitmeydan) şekilde, boldozerle yıkarak dümdüz ettik.Kent ahalisi ve diğer bölgelerden gelen yetkililerden 200 kişinin huzuzunda ev yıktırıldı. Ev sahibi karı koca zaten yargılanarak mahkum edilmişlerdi. Bu kez Medrese olarak kullanılmasına izin verilen kendi oturduğu evi de yıkarak cezalındırdık. Ailenin yaşları küçük 3 çocuğu büyükannesine verildi. Evinden 4 çuval mısır ve 3 çuval buğday, keçe ve kilimleri yatak ve yorganları dışarı çıkarılarak kurtarıldı. Diğer eşyalarının alınmasına izin verilmedi. Keçe ve kilimleri yatak ve yorganları dışarı çıkarılarak kurtarıldı. Diğer eşyalarının alınmasına izin verilmedi.ıkımdan önce halk uyarıldı. Yasa dışı dini okul açanların, ve çocuklarını gönderenlerin ve ders verenlerin şiddetli şekilde cezalandırılacakları ihtar edildi.

Yer altı Medreselere evini tahsis edenelerin akıbetlerinin evleri yıkılarak bu şekilde cezalandırılacakları canlı olarak gösterildi.

Aral Kenti ÇKP Sekreteri: Yasadışı din dersi veren kişinin adını hatırlamıyorum. Ancak yaşların 25-30 arasında olduğunu biliyorum.Evini tahsis eden halen tutuklu bulunan kişiler de (Karı Koca) 30 yaşının altında kişilerdir. Hepsi Karasay’da çiftçilikle uğraşıyorlar. (Dihkan kişilerdir.) Kanundışı Medreseye de devam eden toplam 9 öğrenci tesbit ettik.Toplu Açık Mahkemeden 3 gün sonra 17 Mart’ta kaçak medreseye tahsis edilen evi yıkarak cezalandırdık.Sokakalarda bu yıkım olayı hopörlörlerle halka duyuruldu.9 öğrenciden 4’u Aral kenti Ayakmahalleden(Aşağımahalleden) Kaçak medresede 10 gün kadar ders verildiği tesbit edildi. Aral Kentı ve civarda oturanlar yıkımı izlemeleri için celedildiler.Yıkımı onlara bizzat gösötererek ve ibret almaları için yapıldı.

Uzmanlar, devlet terörü kullanılması noktasında bir birlerini örnek olan Çin ve İsrail'in insanların evlerini yıkarak cezalandırma yöntemlerini 1930’lu yıllarda Faşist Almanyası'ndan örnek aldıklarını ifade ediyorlar.

Hitler Faşisizmi ev yıkarak ve etnik ayırımcılık yaparak Yahudileri yok edemedikleri gibi, Hitler’in fasişt ve ırkçı yöntemlerini kullanmada onu kat kat geçen Sosyalist maskesine bürünmüş ırkçı ve Faşist Çin yönetimi  de Müslüman Uygurları imha etmek noktasında  hiç bir zaman başarılı olamayacaklardır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23