• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

IŞİD’de CHP’nin de tuzu bulunuyor

Yeniakit Publisher
2014-09-17 09:40:00 - 2014-09-17 09:50:29
IŞİD’de CHP’nin de tuzu bulunuyor

Mehmet Ocaktan, IŞİD’e zemin hazırlanmasında başta ABD ve pek çok Avrupa ülkesinin yanı sıra CHP’nin de katkısı olduğunu söyledi. Maliki’nin mezhepçilikte zirve yaptığı bir dönemde koşa koşa Bağdat’a gidip boy boy fotoğraflar çektiren CHP’li siyasetçilerin zehirli çorbada tuzunun olduğunu belirten Ocaktan, CHP’nin IŞİD üzerinden hükümete yaptığı eleştirilerin bir “hezeyan” halini aldığını ifade etti ve “CHP’nin bu yaklaşımı cehalet değilse çok açık bir kötü niyet göstergesidir” dedi. Nihal Bengisu Karaca da IŞİD üzerinden yeniden “Sünni cephe” tezini dile getirenlerin çelişkilerine dikkat çekti. Karaca, Türkiye’nin derdinin bir “Sünni cephe” tahkimatı olmadığını, sebepleriyle birlikte tek tek ortaya koydu.

İŞTE O YAZI:

Belki şöyle söylemek lazım; IŞİD’in İslam coğrafyasının kalbine bir hançer gibi saplanmasında başta Amerika olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinin fiili katkıları var ama bu arada CHP’nin de bu zehirli çorbada tuzunun olduğunun da altının çizilmesi gerekiyor.

(...)

Saddam’ın Baas politikalarını aratmayacak kadar zalim bir Şii Baas’ı oluşturan Maliki’nin mezhepsel politikaları IŞİD’i Irak’a adeta davet etmiştir. Maliki’yi şımartan da Amerika ve İran’dır. Türkiye’nin bütün uyarılarına rağmen Maliki’nin zulmünün arkasında duran Avrupa ülkeleri IŞİD’e dolaylı destek sunmuşlardır.

Daha da dramatik olanı Maliki’nin mezhepçilikte zirve yaptığı bir dönemde koşa koşa Bağdat’a gidip boy boy fotoğraflar çektiren CHP’li siyasetçilerin IŞİD’e zemin hazırlanmasına katkı sunmalarıdır. Ayrıca CHP’li vekillerin kendi halkını katleden Suriye diktatörü Esad’la kol kola pozlar verdiğini de unutmayalım.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye’nin çıkarları söz konusu olduğunda bu ülkenin yanında durmayı değil, Wall Street Journal gibi Türkiye karşıtı operasyon medyasıyla flört etmeyi tercih eden işte bu CHP zihniyeti, “Bu mücadelede Türkiye insan kaynağı noktasında IŞİD karşıtı koalisyonun değil IŞİD’in yanında gözükmektedir” şeklinde açıklamalar yaparak adeta bir hezeyan hali yaşamaktadır.

Eğer bu yaklaşım cehalet değilse çok açık bir kötü niyet göstergesidir. Çünkü Türkiye’nin Cidde toplantısının sonuç bildirgesine imza atmasını isteyenler, sırf iktidara saldırma fırsatı için IŞİD’in elinde bulunan 49 vatandaşımızın hayatının tehlikeye atılmasında bir beis görmemektedirler. Bu tehlikeli oyun CHP’nin elini yakar.

(...) IŞİD üzerinden Türkiye ile ilgili kirli bir algı operasyonu yürütenlerin önce kendi IŞİD günahlarını gözden geçirmelerinde yarar var.

Mehmet Ocaktan / AKŞAM

Akit Arşiv sayfasından...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23