• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

IŞİD'in Kobani'ye saldırıları şiddetlendi

Yeniakit Publisher
2014-10-01 13:40:00 - 2014-10-01 13:56:21
IŞİD'in Kobani'ye saldırıları şiddetlendi

IŞİD'le bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar Ayn el Arap (Kobani) bölgesinde yoğunluk gösterdi. Bölgeye düşen top mermilerinin ardından dumanlar yükseldi.

Doğudan Kazıkan köyüne kadar ilerleyen IŞİD, saldırılarını bugün Kobani'nin güneyinde bulunan Şeran köyüne kaydırdı. Ağır silahların da kullanıldığı çatışmada, Suriye tarafından yükselen dumanlar Suruç'un Büyük Kendirci (Etmanka) köyü başta olmak üzere sınıra yakın civar köylerden de görülebiliyor.

Türkiye tarafındaki sınır hattı boyunca kendileri için belirledikleri alanlardan çatışmaları izleyenler ise evlere isabet eden havan mermilerinin oluşturduğu tahribat ve yükselen dumanları birbirine gösteriyor. Çatışmalardan kaçan bir grup Suriyeli Kürt de Büyük Kendirci köyünün sınır hattındaki tellerin arkasında araçları ile Türkiye tarafına alınmak için bekliyor.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Kazıkan köyüne kadar ilerleyişini sürdüren terör örgütü IŞİD, YPG güçlerinin kontrolündeki Zorava bölgesindeki mevzileri almak için de batıdan yaptığı saldırıları sürdürüyor. Bu arada önlemlerini artıran güvenlik güçleri, sınır hattına Türkiye tarafından kimseyi yaklaştırmıyor. 

ÇATIŞMALAR  SINIR HATTINDA ŞİDDETİNİ ARTIRDI 

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar, Suruç ilçesine yakın sınır hattında şiddetini artırdı.  Kobani'ye (Ayn el Arap) bağlı yakın köylerdeki çatışmalar devam ediyor. Suruç ilçesi Yumurtalık Mahallesi'nden de izlenebilen çatışmaların şiddetinin önceki günlere göre arttığı görüldü. 

Kobani'ye güneyde ağırlıklı olmak üzere üç koldan havan atışlarını sürdüren IŞİD'e kentteki milislerin de yoğun şekilde karşılık verildiği gözlendi. Çatışmalar sırasında IŞİD militanları bir tankla Kobani'ye top atışı yaparak, tekrar en yakın mevziye kaçtı. 

Kobani'ye bağlı Şiftek köyü Zorafa mevkisindeki çatışmaların da şiddetinin önceki günlere göre arttığı gözlendi. Bazı IŞİD mensuplarının Kobani'nin içinden geçen demiryolu çevresinde ve tepelerdeki mevzilerde gizlendikleri görüldü. 

Yüksek tepelere ve evlerine çıkan kimi vatandaşlar ise sınırın karşısındaki gelişmeleri izliyor. Çıplak gözle de izlenebilen Türkiye sınırına yaklaşık 300 metre mesafedeki çatışmaları bazı mahalle sakinleri cep telefonlarıyla kaydediyor. 

ASKERİ ALANDA HAREKETLİLİK YAŞANDI

Bu arada Yumurtalık bölgesindeki askeri alanda hareketlilik yaşandı. Sınır hattının gözetlendiği kulelere çıkan askeri yetkililer, inceleme yaparken, sivil araçlarla askeri birliklerin taşındığı görüldü. 

ARAÇLARINI GETİRİYORLAR

IŞİD ile bazı Kürt gruplar rasandaki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan bir grup Suriyeli Kürt, eşya ve araçlarını almak üzere Kobani'ye (Ayn el Arap) geçti. 

Sığınmacıların araçlarını Türkiye'ye getirebilmelerine olanak sağlanmasının ardından çok sayıda Suriyeli, Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı önünde toplandı. 

Uzun kuyrukların oluştuğu geçişler esnasında polis ekiplerinin kontrolünde kimlik kontrolü yapılan Suriyeliler, gerekli iznin verilmesinin ardından Kobani'ye gitti.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23