• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘İslam dünyası akıl tutulması yaşıyor’

Yeniakit Publisher
2015-04-02 08:01:51 - 2015-04-02 08:01:51
‘İslam dünyası akıl tutulması yaşıyor’

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, makamında Slovenya İslam Birliği Başkanı Nedzad Grabus ve beraberindeki heyetle görüştü.

ANKARA - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, makamında Slovenya İslam Birliği Başkanı Nedzad Grabus ve beraberindeki heyetle görüştü.
Mehmet Görmez, bu kadar güler yüzü bir arada görmekten büyük sevinç duyduğunu ve umutlarının artığını söyledi.

İslam dini ve Müslümanların çok zor bir süreçten geçtiğini belirten Görmez, bilhassa Batı idrakinin İslam ile yaşadığı sorun üzerinde hep birlikte düşünmeleri gerektiğini dile getirdi ve Müslümanları ciddi bir özeleştiri yapmaya çağırdı.

Görmez, önceki gün İranlı bir heyeti ağırladıklarını hatırlatarak, “Onlara da dedim ki bugün İslam dünyasında bir akıl tutulması var. İslam fıkhında ay tutulması ve güneş tutulması için sünnet ve nafile olan namazlar vardır. Husuf namazı ve küsuf namazı diyoruz onlara. Bugün İslam dünyasının bir akıl tutulması namazı kılmaya ihtiyacı var. Bu elbette aklın yeniden Rahman’a secdesiyle olur. Aklımızı işgal eden her türlü yanlış düşüncelerden arındırmakla olur. Siz bizim biraz batımızda yaşadığınız için bizim doğumuzda olup bitenleri zaman zaman anlamlandırmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Aslında her mümin anlamlandırmakta zorlanır” şeklinde konuştu.

Bugün İslam coğrafyasının her tarafından ateşler yükseldiğini anlatan Görmez, bu ateşin çocuklar ve bütün insanlarla gelecek kuşakların idraklerini de yaktığını bildirdi.

Görmez, ayrıca konuklarını şehit savcı Mehmet Selim Kiraz için Fatiha okumaya davet etti. Nedzad Grabus da İstanbul Adliyesi’ndeki terör saldırısı nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını dile getirerek, şehit düşen savcıya Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.
Grabus, Avrupa’daki küçük bir Müslüman topluluğu olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nı rehber gördüklerini, takip ettiklerini sözlerine ekledi.          

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23