• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İspanyol basınından Arda'ya övgüler yağdı

Yeniakit Publisher
2014-09-14 15:37:00 - 2014-09-17 13:20:36
İspanyol basınından Arda'ya övgüler yağdı

La Liga'nın 3. haftasında deplasmanda Real Madrid'i 2-1 yenen Atletico Madrid'de galibiyet golünü atan Arda Turan'a övgüler yağdırıldı.

 

Bu sezon yaşadığı sakatlık sorunu yüzünden ilk defa La Liga'da forma giyen ve 61. dakikada Gabi'nin yerine oyuna giren Arda Turan, 76. dakikada attığı güzel golle Atletico'nun maçı 2-1 kazanmasını sağladı.

Maç sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Atletico Madrid'li futbolculardan Tiago, "Sahaya Arda ve Griezmann girmesi hemen fark ettirdi. Arda, rahat ve mükemmel kalitesi olan bir futbolcu. Ama hepimiz hep birlikte yüzde 100'ü vererek oynadığımızda bu tür galibiyetler geliyor" dedi.

Godin de "Arda ve Griezmann ile rahat kazandık. Onlarla topa daha çok sahip olup, oyunumuz daha kolaylaştı" diyerek, "tarihi bir galibiyet aldıklarını" savundu. Bu arada cezası dolayısıyla maçı tribünden izleyen Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone de maç sonrası basın toplantısında, taktik olarak bugün çok iyi oynadıklarını söyledi. Simeone, "Bizim gücümüz sahadaki çalışkanlığımızda. İkinci yarı Arda oyuna girdiğinde aradığımızı bulduk" dedi.

Ligin çok uzun bir maraton ve Real Madrid galibiyetinin Atletico taraftarı için önemli olduğunu bildiğini kaydeden Simeone, "Yanlış bilmiyorsam tarihimizde ilk defa arka arkaya iki kez lig maçlarında Bernabeu'da kazanıyoruz. Ama bizim lig mücadelemizde söylemimiz bu maçla değişecek değil. Hemen bu maçı unutmalıyız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İspanyol spor medyası, internet sitelerinde yaptığı yorumlarda, Real Madrid'in 3 maçta 2 yenilgi alarak lige kötü bir başlangıç yaptığı yazılarak, "Türk futbolcunun golüyle yenilen yaralı bir Real Madrid'de ilk kriz başladı" denildi.

Marca, As, El Mundo Deportivo, El Pais, El Mundo gibi gazeteler, " Arda ve Griezman girdi Atletico değişti" değerlendirmesini yaparken, "Atletico, oynamaya karar verdiğinde Bernabeu'da kazanıyor" ifadesi kullanıldı. Arda'nın mükemmel bir gol attığının altını çizen As gazetesi, "Arda yönetiyor" ifadesini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23