• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte Yalova'daki o arazi

Yeniakit Publisher
2016-05-01 13:03:00 - 2018-06-14 16:54:31
İşte Yalova'daki o arazi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin Diyanet’e tahsis edilmesine karşı çıktığı 40 dönümlük alan adeta alemcilerin üssü oldu.

FARUK ARSLAN / YALOVA - Azgın azınlığın engel olmaya çalıştığı Diyanet’in Yalova’daki dev Di­ni Yük­sek İh­ti­sas Eği­tim Te­si­si­ projesinin inşa edileceği alanı Akit yerinde inceledi. Maliye Bakanlığı’na ait olan 40 dönümlük denize nazır arazi çürümeye terk edilmiş durumda. Yaklaşık 20 yıl önce Etibank Yalova Kamp Merkezi olarak kullanılan bölge şu an adeta uyuşturucu madde bağımlılarına ev sahipliği yapıyor.

GİRİŞE KAPALI, AMA...

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde yer alan ve Diyanet’e tahsis edilmesi CHP zihniyeti tarafından engellenmek istenen arazinin girişi, moloz yığınlarıyla kaplı bir kapının olduğu bölümden yapılıyor. Üzerinde “Danışma” ibaresi bulunan harabe yapının bitişiğindeki demir kaldıracın bulunduğu bölümden içeri girmek hiç de zor değil. Giriş sonrasında yolun sol tarafında bir yapı beliriyor. Kendiliğinden yıkılacağı günü bekleyen 3 katlı bu yapının önü de katı atıklarla kaplı.

METRUK YAPILAR ÇÖKMEK ÜZERE

CHP’nin yoluna takoz olduğu Dini İhtisas Merkezi projesi için düşünülen arazide yer alan 3 katlı terk edilmiş yapının biraz daha ötesinde ise deniz ve yanı başındaki başka bir metruk bina karşılıyor bizi. Tek katlı yapının çatı kısmında yer yer göçükler göze çarpıyor. Denize açılan kapısındaki ek çatının bir bölümü de çökmüş durumda. Arazinin birçok noktasında bu tür yapılarla karşılaşmak mümkün.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

UYUŞTURUCU BAĞIMLILARI BARAKA BİLE İNŞA ETMİŞ

40 bin metrekarelik alanın denize bakan başka bir kısmında ise sonradan yapıldığı anlaşılan bir baraka bulunuyor. Alkoliklerin mesken tuttuğu gözlenen barakanın geceleri konaklama için kullanıldığı anlaşılıyor. Arazideki yolların üzerinde de uyuşturucu bağımlılarına “hizmet verdiği” anlaşılan kanepe ve çekyatlar bulunuyor. Yine yol üzerinde çok sayıdaki eski giysinin yerlere atılmış olduğu göze çarpıyor.

PROJE DURMA NOKTASINA GELDİ

Yalova’da inşa edilmesi planlanan Türkiye’nin ilk Di­ni Yük­sek İh­ti­sas Eği­tim Te­si­si­ projesi için Maliye Bakanlığı’na ait 40 dönümlük eski Etibank arazisinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devri, Sözcü gazetesinin yalan haberi ve CHP’li Muharrem İnce’nin açıklaması ile sekteye uğramıştı. Laik yobazlığın Sözcü’sü, 2014 yılından bu yana gündemde olan uluslararası çapta âlimlerin yetiştirileceği İhtisas Merkezi’nin, “Diyanet’in 5 yıldızlı tatil köyü” olarak inşa edileceği yalanını gündeme taşımıştı. İslâm karşıtlığıyla bilinen CHP’nin Yalova Milletvekili Muharrem İnce de yaptığı açıklamada “Diyanet’e verilecek başka yer mi kalmadı da deniz kenarında bir alan veriliyor” demişti. Bunun üzerine arazinin Diyanet’e tahsis işlemleri ilginç bir şekilde sekteye uğramış, son olarak Milli Emlak Yalova Defterdarlığı’nın 40 dönümlük alanın Diyanet’e verilmeyip özelleştirme kapsamına alınacağı yönünde karar aldığı belirlenmişti.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23