• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İtalyan mafyası bakın nasıl iletişimi sağlamış!

Yeniakit Publisher
2015-08-03 21:03:00 - 2015-08-03 21:41:36
İtalyan mafyası bakın nasıl iletişimi sağlamış!

İtalya’da 11 mafya üyesi uzun süre takibe alındıktan sonra tutuklandı. Mafya üyelerinin birbirleriyle koyun yetiştiricilerinin kullandığı kodlarla iletişim kurdukları belirlendi.

Koyun yetiştiricilerinin kullandığı özel bir şifreleme sistemi aracılığıyla iletişim kurduklarını saptanan Sicilya mafyasının 11 üyesi bugün tutuklandı.

Tutuklanan 11 şüphelinin 1993’ten beri aranan 53 yaşındaki Matteo Messina Denaro’nun çetesine bağlı oldukları sanılıyor. Tutuklanan mafya üyelerinin, Denaro’yla iletişim kurmak için Sicilya’nın kuzeybatısında bulunan Mazara del Vallo çifliklerini kullandığı belirtildi.

Soruşturmayı yürüten savcılardan Teresa Principato, “Bölgeyi yakından izlemememize ve yıllardır devam eden yakalama operasyonumuza rağmen halen Denaro’ya ulaşamadık. Bu, Denaro’nun çok yüksek bir düzeyde korunduğunu gösteriyor” dedi.

MESAJLAR ARAZİYE GÖMÜLÜYOR

Soruşturmayı yürüten savcılar, Messina Denaro’nun çetesine talimat vermek için “pizzini” diye adlandırılan geleneksel bir yöntemi kullandığını kaydetti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tutuklananlar arasında Denaro’ya en yakın ekipteki isimlerin bulunduğunu belirten savcılar, bunlardan birinin de 77 yaşındaki eski mafya babası Vito Gondola olduğunu ifade etti. Gondola’nın görevinin çete üyelerine yeni mesajları iletmek olduğu, bunun için Denaro tarafından çoğunlukla şifrelenmiş küçük kağıtlara yazılan mesajları koyun otlaklarındaki belirlenmiş yerlere bıraktıktan sonra, ilgili kişiyi telefonla arayarak “Senin için biraz ricotta peyniri ayırdım, bir ara uğra”, “tarla gübrelenmeyi bekliyor”, “koyunların kırpılması lazım” gibi cümlelerle mesajı muhatabına ulaştırdığı belirtildi.

YİNE YAKALANMADI

Polis, Mazaro del Vallo çiftliklerinin her yanına kameralar ve dinleme cihazları yerleştirmesine rağmen 22 yıldır kaçak olan Denaro’yu yine yakalayamadı. Eski mafya tetikçisi Denaro iz bırakmadan ortadan kaybolma yeteneğiyle tanınıyor. 1993’te Roma, Floransa ve Milan’da Cosa Nostra’ya yönelik soruşturma yürüten savcılara bombalı saldırı düzenlenmesi suçundan gıyaben hakkında tutuklama kararı çıkarılan Denaro’nun, her ikisi de ömür boyu hapis cezasına mahkum edilen Bernardo Provenzano ve Toto Riina’nın yerini aldığı belirtiliyor.

Bugün yapılan tutuklamalarla ilgili konuşan Palermo Belediye Başkanı Leoluca Orlando, Denaro için çemberin daraldığını söyledikten sonra, “Ancak mafya değişti. Artık daha yatay bir yapıya sahip. Eskisi gibi herkesin patronu olan babalar yok. Dolayısıyla Denaro yakalansa bile mafya ortadan kalkmayacak” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23