• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kaçakları taşıyan bot Ege'de battı!

Yeniakit Publisher
2014-04-16 14:39:00 -
Kaçakları taşıyan bot Ege'de battı!

Yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçakları taşıyan bot Özdere beldesi açıklarında battı. Bölgede başlatılan arama çalışmalarında şu ana kadar 2 kişi yaralı olarak kurtarılırken, 2 kişinin de cesedine ulaşıldı.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, AA muhabirine, Özdere beldesinin yaklaşık 2,5 kilometre açıklarında kaçakların bulunduğu botun battığı bilgisinin ulaşması üzerine, bölgeye Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'na bağlı ekiplerin geldiğini belirtti. Ekiplerin havadan ve karadan arama kurtarma çalışması sürdürdüklerini kaydeden Soylu, "Çalışmaları sonucu 2 kişi yaralı kurtarıldı, 2 kişinin de cesedine ulaşıldı. Batan botta kaç kişi olduğuna ya da uyruklarına dair net bir bilgi henüz bir bilgiye ulaşılamadı. Yalnız, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek isteyen kaçakların olduğunu öğrenebildik" diye bilgi verdi.

Soylu, Özdere açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı helikopter ve botların arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Öte yandan Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı'na bağlı helikopter, deniz yüzeyinde kendinden geçmiş halde bulunan bir kazazedeyi helikoptere alarak İzmir'e getirdi. Ege Üniversitesi Hastanesi'ne ulaşan kazazedeye müdahalede bulunulduğu bildirildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23