• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karara rağmen kongrede ısrarlı

Yeniakit Publisher
2016-05-01 20:39:00 -
Karara rağmen kongrede ısrarlı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, olağanüstü kongre sürecinin mahkeme kararıyla tedbiren durdurulduğunu açıkladı. Eski MHP milletvekili Meral Akşener ise 15 Mayıs'ta yapılması planlanan MHP kurultayına tüm partilileri davet etti.

Kurultay çalışmaları kapsamında Burdur Belediyesi Konferans Salonunda partililere hitaben konuşan Akşener, kendisine "topla tüfekle" saldırıldığını, her türlü iftara ve hakaretin yapıldığını savundu.

Buna rağmen işine bakmaya devam ettiğini dile getiren Akşener, "Bizim işimiz kurultayımızı bize yakışacak, ülkücülere yakışacak şekilde yapmak. Allah nasip eder delegelerimiz teveccüh gösterirse, ben seçilirsem, şehir şehir, köy köy, kasaba kasaba, ev ev, kahvehane kahvehane gezeceğiz. Ondan sonra bu 'milli irade' diyenler var ya bir daha milli iradeyi ağızlarına alamayacaklar ve genel merkezleri biz arı gibi çalıştığımız için ışıklarını saat 5.00'te söndürecekler." diye konuştu.

"Dış politikayı düzeltmek için koltuk meraklısıyız"

Akşener, partisinin genel merkezinin kendisine "amma da koltuk meraklısıymış" dediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Evet koltuk meraklısıyız. Niye meraklısıyız sordunuz mu? Çünkü biz yamultulmuş dış politikayı, Türkiye'nin itibarının iki paralık edildiği dış politikayı düzeltmek için koltuk meraklısıyız. Ekonomiyi rantiyenin eline veren, istihdamı ortadan kaldıran, sıcak parayla iş gören, gençleri umutsuzluğa ve yılgınlığa iten, haksız kazancın önde olduğu, haklı rekabetin ortadan kalktığı, 'senden mi benden mi' diye vatandaşların ayrıldığı, yatırımın hiç olmadığı, bütün sistemin bulunan sıcak para ile döndürüldüğü bir ekonomik düzenin yamultulduğuna inandığımız için, bu ekonomiyi düzeltmek için koltuk sevdalısıyız. Türk milliyetçiliği gözüyle bakan, yıllık yüzde 6-7 büyümeyi sağlayıp bu büyümeyi de adaletli biçimde milletimizin aziz fertlerine dağıtan bir ekonomik modeli ortaya koymak ve ülkemizi güçlü ekonomisiyle bölgesinin lider ülkesi haline getirmek için koltuk meraklısıyız."

Herkesin partisinin iç işleriyle ilgili konuştuğunu ancak kendisinin işine baktığını vurgulayan Akşener, 15 Mayıs'ta yapılması planlanan kurultaya partililerini davet etti. Bir kongrenin nasıl yapılacağını dosta düşmana göstereceklerini ifade eden Meral Akşener, "Ülkücüler nasıl bir kongre yapabilirmiş hep beraber göstereceğiz inşallah. Ders alacaklar, örnek alacaklar. Ülkücülerin, Türk milliyetçilerinin demokrasiye olan bağlılıklarını herkes görecek." dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23