• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Kayıp Mustafa Sarıgül aranıyor!'

Yeniakit Publisher
2014-04-17 19:59:00 - 2014-04-17 20:02:43
'Kayıp Mustafa Sarıgül aranıyor!'

Gazetemizin Yayın Kurulu Üyesi Fatih Uğurlu, kaleme aldığı son yazısında yerel seçimlerden sonra sessizliğe gömülen CHP'li Mustafa Sarıgül'ü konu aldı.

İşte Uğurlu'nun o yazısı:

ABD ve onun Türkiye’deki maşası Gülenciler tarafından büyük umutlarla CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday yapılan ve “Çare Sarıgül” diye etrafında bir umut halesi oluşturulan Mustafa Sarıgül, aldığı ağır seçim yenilgisinin ardından evinde inzivaya çekilmişti, sadece Şişli’deki görevi yeni belediye bşakanına devir-teslim töreninde Şişli halkının ve belediye görevlilerinin gözyaşları arasında emaneti devrederek yeniden evine çekildiği biliniyordu.

Uzun zamandır kendisinden haber alınamayan ve telefonlara da çıkmayan Sarıgül için dostları evine akın ettiler. Villasının koruma görevlisi Sarıgül’ün tüm hizmetkarlarını toplayıp onlarla helalleştiğini ve hepsini yeniden çağıracağı zamana kadar izinli sayılacaklarını söyleyip, kendisinin de o gün ayrılıp bilinmeyen bir yere gittiğini açıkladı.

Aradan birkaç gün geçtikten sonra CHP Genel Merkezi ve İstanbul il örgütünü arayarak endişelerini aktaran koruma görevlisi Sarıgül’ün behemahal aranmasını istedi.

Mustafa Sarıgül’ün kaybı İstanbul Emniyetini de harekete geçirdi. Ankara’dan gelen özel bir ekiple de takviye edilen Emniyet, önce Sarıgül’ün gidebileceği tüm adresleri birer birer belirledi. Yakın dostları, başkanlığı zamanında aralarında problem yaşadıkları emlak ve inşaat mafyası ile ilişkileri masaya yatırıldı. CHP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada da Sarıgül’le ilgili bu endişelerin yersiz olduğu, olsa olsa ağır seçim yenilgisinin bünyesinde meydana getirdiği bir travma yaşadığı ve yakında döneceğinin tahmin edildiği, buna rağmen yine de araştırma yapılmasının sürdürülmesi, ama spekülatif komplo teorilerine de itibar edilmemesi istendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile gazetelere ve televizyonlara Mustafa Sarıgül için kayıp ilanları verildi:

Sayın Mustafa Sarıgül, seni çok iyi anlıyoruz, İstanbul’a başkan olacağına sen de biz de o kadar inanıyorduk ki, “Ne yapalım hüsrana uğradık, yenildik, AK-PARTİ ezdi, geçti” demiyoruz, demeyeceğiz. O zaman CHP’nin kapısına kilidi vuralım gidelim. Meydanı Tayyipçilere bırakalım, ister misin? Bak biz, “seçimin bir tek galibi var, o da CHP” diyoruz.

Bakma sen Birgül Ayman Güler’le, Fatma Nur Serter’in yaptığı eleştirilere, onlar bozguncu zaten. Onları 2015 Kasım’ında dehleriz giderler, onlar pişmiş aşa soğuk su katıyorlar. Efendim ne imiş, Fetullah Gülen’le aynı kaptan su içen onun gibi olurmuş. Biz iktidara gelsek sayın Hocamızı Diyanet İşleri Başkanı yapacak ve ABD’nin de desteği ile Gül gibi geçinip gidecektik. Sayın Sarıgül, biliyoruz bizim gibi senin de moralin bozuk. Ne olur çık ortaya, gel seninle şöyle ağız tadıyla bir kurultay toplayalım, hoplayıp zıplayalım, CHP tabanına bi hareket gelsin. Ne demiş büyüklerimiz “Nerde hareket, orda bereket!” Ayrıca Fetullah Hocamız AK-PARTİ’ye oy verenler için yeni beddua kasetleri hazırladı, onları da tüm CHP örgütüne dağıtacağız. Şunun şurasında 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ne kaldı? Seni cumhurbaşkanı adayı yapar, moralini düzeltiriz. Orada da yenilirsen 1 yıl sonra genel seçimler geliyor. Aziz dostum, Türkiye’de seçimler hiç bitmez ki. Hadi gel Mustafa üzme bizi.”

Bazı görgü tanıkları Emniyete başvurarak, Sarıgül’e benzeyen bir kişinin onun kayınpederi Abdurrahman Köksaloğlu ve ilk eşi Gülsüm Köksaloğlu’nun kabrini ziyaret ettiğini söylediler. Bu arada bir dostuna, “Bizi Pensilvanya’daki Hoca gaza getirdi, onunla mutlaka hesaplaşacağım” dediği öğrenilen Mustafa Sarıgül’ün ABD’ye girişi yasaklandı. Fetullah Gülen’in Pensilvanya’daki malikanesinde de koruma tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı. CIA tarafından yapılan açıklamada, “Gülen’in kılına dokundurtmayız, o bizim güvencemiz altındadır” açıklaması yapıldı.
...........
Kıymetli dostlar, yaptığımız bir muziplik, hayal dünyasında bir gezinti şüphesiz. Bilinen bir gerçek varsa ciddi ciddi İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı olacağına inandırılan ve o gece okumak üzere Fetullah Gülen’in kaleme aldığı söylenen bir balkon konuşmasını günlerce okuyup adeta ezberleyen Mustafa Sarıgül’ün içine düştüğü durumu denizler mürekkep olsa anlatamazlar. Kolu kanadı kırıldı, ye’se düştü garibim. “Çare Sarıgül” dendi, şimdi “Biçare Sarıgül” olarak anılıyor.

Hatta CHP adayının Sarıgül soyadını mahkeme kararı ile MORGÜL yapacağı bile söyleniyor. Ne yapalım dostlar beğensek de beğenmesek de demokrasi böyle bir şey, sandıktan birileri morararak çıkacak! Bu yolu beğenmezsen geriye bir başka yol daha var ki o da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı gibi üye olmak için adresini arayıp Ergenekon’un kapısını çalmak! Bu yolun bir tek riski var, o da Silivri ve Hasdal. Ne demişler, “Ya Devlet başa, ya da Silivri’de pür neşe!

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23