• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

KBÜ’de Kimyasal Kökenli Teknolojik Afetler Çalıştayı" düzenlendi.

Yeniakit Publisher
2017-09-26 18:16:02 -
KBÜ’de Kimyasal Kökenli Teknolojik Afetler Çalıştayı" düzenlendi.

Karabük Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından "Kimyasal Kökenli Teknolojik Afetler Çalıştayı" düzenlendi.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Hamit Çepni konferans salonunda düzenlenen Çalıştay’a Vali Yardımcısı Osman Yenidoğan, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay, Kardemir A.Ş Genel Müdürü Ercüment Ünal, bazı bakanlıkların il müdürleri ile çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı.

Çalıştayda konuşan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay modern teknolojideki hızlı ilerlemeler ve kimyasal maddelerin sanayide ve ticarette gittikçe daha çok kullanılması bu maddelerin kullanımından kaynaklanabilecek muhtemel bir kaza sonucunda yaşamı tehlikeye girebilecek insan sayısını doğrudan yükseltebileceği tahmin edildiğini ifade ederek, teknolojik afetler kapsamında bu durumun ülkeler açısından ciddi oranda risk oluşturacağını belirtti.

KARDEMİR Genel Müdürü Ercüment Ünal, ise kimyasal malzemelerin, bulundukları yerler, üretildikleri prosesler, depolandıkları, taşındıkları bölgelerde yönetim ve uygulamalarda oluşan yanlışlarla beraber çok ciddi kimyasal kazalara yol açtığını söyledi.

KARDEMİR olarak yasal mevzuatlardaki rolü ve yükümlüklerini tamamlamak üzere 2015 yılında endüstriyel kazaların kontrolü, etkilerinin azaltılması ve Seveso Yönetmeliği kapsamında güvenlik raporu hazırlayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ilettiklerini aktaran Ünal, “ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yönetmelik kapsamında kimyasal maddelerin bildirimlerini de yaparak yükümlülüklerimizi tamamladık. Demir çelik sektörü, aslında girdisinden ürün bazında nihai çıktısına kadar kimyasal atıklar oluşturmamakta. Sadece KARDEMİR’de değil, dünyada entegre tüm demir çelik tesislerinde kimyasal atıklar bulunmamakta. Ancak kok bataryalarından ürettiğimiz yan ürünler, katran ve benzol gibi yan ürünlerin taşınması kapsamında, bunlar tehlikeli ürünler sınıfında. ADR tüzüğü kapsamında taşıyan araçların seçimine kadar ciddi hassasiyetler bulunmaktadır. Bu kapsamda da şirketimizde bu tip ürünleri taşıyan araçların tüm kapı çıkış kontrolleri ADR tüzüğüne göre yapılmakta ve ilgili yönetmelik gereği iki tane personelimiz tam zamanlı olarak tehlikeli madde güvenlik danışmanı olarak kimyasalların üretim, depolama ve sevkiyat noktasındaki kontrollerini yapmaktadır."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23