• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu'ndan, Vahhabi krala Anıtkabir eleştirisi

Yeniakit Publisher
2015-01-27 14:40:00 - 2015-01-27 15:03:07
Kılıçdaroğlu'ndan, Vahhabi krala Anıtkabir eleştirisi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, vefat eden Suudi Kral Abdullah’ın Vahhabi olduğunu, dolayısıyla mezar yaptırmayı ve ziyaret etmeyi günah saydığını bilmiyor olsa gerek, kralın neden Anıtkabir’i ziyaret etmediğini sorguladı.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ironi yaparak, haklarındaki ‘yolsuzluk ve rüşvet’ iddialarından Meclis’te de aklanan 4 eski bakanın geri dönme hakları olduğunu söyledi ve onlar için düşündüğü görevleri açıkladı. Kılıçdaroğlu, “Muammer Güler mükemmel bir maliye bakanı olur. Yeri gelir birinin önüne yatar hazineyi boşaltır. Zafer Çağlayan Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı. Egemen Bağış Diyanet İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı. Tam uyar. Bakama makara deyip her cuma bir ayet sallar. Erdoğan Bayraktar. Biliyorsunuz talimat almakla sorumlu. Kamu İhale Kurumundan Sorumlu Bakan. Kendilerine öneriyorum” dedi.

VAHHABİ KRALA ANITKABİR SUÇLAMASI

Kılıçdaroğlu, kabir ziyaretinde saygı duruşunda bulunmayı günah, hatta şirk sayan Vahhabi inancına mensup Kral Abdullah’ı da hedef aldı. AK Parti’yi müzik kutusuna benzeten CHP Genel Başkanı, “Kral Abdullah ölümünde önce 100 milyon dolar göndermişti, onun da müziğini çaldılar. Buraya geldiğinde Anıtkabir’e gitmeyen bir insan için ben neden yas tutayım” dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri sosyal medyada 'bilmiyorsan sus adam sansınlar' yorumlarına neden oldu.

CHP lideri, bir kez daha iktidar yetkisi isteyerek, “4 yıl istiyorum. Haramilerden Türkiye’yi kurtaracağım” dedi.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23