• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kilit isimlere gözaltı

Yeniakit Publisher
2014-10-22 08:11:00 - 2014-10-21 21:36:26
Kilit isimlere gözaltı

Fethullah Gülen’in liderliğini yaptığı öne sürülen Paralel yapının emniyetteki yapılanmasının kilit isimlerinden olduğu belirtilen Ömer Altıparmak ile Lokman Kırcılı’nın da aralarında bulunduğu 18 polis, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın düğmeye basmasıyla gözaltına alındı.

AKİT / ANKARA - Pensilvanya’daki çiftliğinde ikamet eden Fethullah Gülen’in liderliğini yaptığı öne sürülen Paralel yapının emniyetteki yapılanmasının kilit isimlerinden olduğu belirtilen Ömer Altıparmak ile Lokman Kırcılı’nın da aralarında bulunduğu 18 polis gözaltına alındı. Ankara’da yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak emniyetteki “paralel yapı” iddialarına yönelik yeni bir operasyon başlatıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün sabah saatlerinde Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük’ün talimatıyla harekete geçti.

HESAP VERMEYE HAZIRMIŞ!

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek teslim oldu. Altıparmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, meslekten 22 Ağustos’ta emekli olduğunu belirtti. Görevde olduğu sürece hiçbir ceza almadığını, çalışmalarından dolayı sürekli takdir ve taltif edildiğini anlatan Altıparmak, “Ancak ne olduysa 17-25 Aralık operasyonundan sonra oldu. 17-25 Aralık operasyonuyla Ömer Altıparmak’ın hiçbir alakası yok” ifadelerini kullandı. Söz konusu tarihlerden sonra adının çeşitli soruşturmalara konu edildiğini dile getiren Altıparmak, “Bizim attığımız imzalarda, yaptığımız işlemlerden asla ve asla şahsım olarak soruşturmaya konu edilecek hiçbir yanlışım yoktur” görüşünü savundu. Altıparmak; hem bu dünyada, hem de ahirette her türlü hesabı vermeye hazır olduğunu söyledi. Altıparmak, görevi süresince ülkesi için her türlü şeyi göze alarak çalıştığını anlattı.

DOSYADA AĞIR SUÇLAMALAR BULUNUYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yasa dışı dinlemelerle ilgili soruşturması kapsamında, gözaltı kararı çıkarılan 18 kişiden birinin İstanbul’da cezaevinde bulunduğu öğrenildi. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük’ün yürüttüğü soruşturma kapsamında 14’ü Ankara’da, diğerleri İstanbul, İzmir, Siirt ve Ağrı’da toplam 18 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Talimat üzerine bu kişilerle ilgili işlemler yapıldı. İstanbul’daki şüphelinin halen cezaevinde tutuklu bulunan 2. Sınıf Emniyet Müdürü Erol Demirhan olduğu öğrenildi. Şüphelilerden birinin MİT’te görev yaptığı ve eski polis olduğu belirtildi. Şüphelilerin TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji ve Araştırma Enstitüsü ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın yürüttüğü “Güdümlü Mermilere Karşı Savunma Projesi”nde yer alan ekiple CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığını da yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, gazeteci Nuray Mert, gazeteci Ahmet Şık’ın eşi Yonca Verdioğlu Şık, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Bülent Haberal ile Hanefi Avcı’nın avukatının da arasında bulunduğu 24 kişiyi dinlediği ileri sürüldü. Mağdurlardan 6’sının TÜBİTAK’ta çalıştıkları, birinin ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Daire Başkanlığı’nda Şube Müdürlüğü yapan Ö.G. olduğu kaydedildi. Soruşturmanın, Memur Suçları Soruşturma Bürosu’nda görev yapan Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen tarafından başlatıldığı ancak, TÜBİTAK ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan bazı kişilerin “önleme dinlemesi” kapsamında dinlendiğinin belirlenmesi üzerine “askeri ve siyasi casusluk” şüphesiyle dosyanın Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’na gönderildiği öğrenildi. Şüphelilere, bunun dışında “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üyesi olmak”, “kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği”, “özel hayatın gizliliğini ihlal” ve “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek” suçlamaları yöneltildiği öğrenildi. Şüpheliler hakkında daha önce İçişleri Bakanlığı’nca idari soruşturma açıldığı ve müfettişin, şüphelilerin “önleme dinlemesi” kapsamında görev sınırlarını aştıklarına ilişkin rapor verdiği ifade edildi. “Önleme dinlemesi” kararlarının, mağdurların kendi isimleriyle Ankara’daki mahkemelerce verildiği bildirildi. Operasyon kapsamında arama kararı bulunmadığı sadece şüphelilerle ilgili gözaltı kararı alındığı kaydedildi.

‘KİLİT İSİM’ ALTIPARMAK AÇIĞA ALINMIŞTI

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ömer Altıparmak, “usulsüz telefon dinleme” iddiaları kapsamında açığa alınmıştı. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın onayıyla açığa alınan Altıparmak, kendisinden önceki daire başkanı Ramazan Akyürek’le birlikte açığa alınan ikinci daire başkanı olmuştu. Altıparmak, kısa süre önce emekli olarak emniyet teşkilatından ayrıldı.

ŞÜPHELİ SIFATIYLA İFADESİ ALINDI

İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Başbakanlık’ta ve Keçiören’deki çalışma ofisinde “gizli dinleme cihazı” bulunmasıyla ilgili yeni bir soruşturma başlatmıştı. Müfettişler, soruşturma çerçevesinde, “böcek” adı verilen gizli dinleme cihazlarının bulunduğu dönemde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı olan Ömer Altıparmak’ın ifadesini, “şüpheli” sıfatıyla almıştı. Ömer Altıparmak’la birlikte gözaltına alınan eski Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı ise 17 Aralık darbe girişiminin ardından görevden alınmıştı.

KİMSENİN YANINA KÂR KALMAZ

Katar’da bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara Emniyet Müdürlüğünce yasa dışı dinlemelerle ilgili “paralel yapı” iddialarına yönelik başlatılan operasyona ilişkin, “Suç işleyen hiç kimsenin yanına bu kalmaz. Mutlaka ciddi devlet geleneği olan ülkeler, gecikmiş olsa bile ertelese bile o suç işleyenleri soruşturur, inceler ve gereğini yapar” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23