• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Burcu: Müzakereler Enosis kararı bertaraf edilirse başlar

Yeniakit Publisher
2017-03-27 17:09:00 -
KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Burcu: Müzakereler Enosis kararı bertaraf edilirse başlar

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Burcu, "Müzakerelere yeniden başlamak ancak Rum Meclisinin ve yönetiminin alacakları karar ve tedbirlerle Enosis referandumunun okullarda kutlanması kararını tamamen bertaraf etmesi halinde mümkün olabilecektir" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasının ancak Rum Meclisinin "Enosis referandumunun okullarda kutlanması" kararını tamamen bertaraf etmesi halinde mümkün olacağını bildirdi.

Burcu, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Özel Danışmanı Espen Barth Eide'ye, daha önce, Rum Meclisinin "Enosis referandumunun okullarda kutlanmasına" yönelik yanlış kararının düzeltilmesi için sunulan yeni yasa önerisinin Rum Meclisi Eğitim Komitesinden geçmesi halinde, Rum lider Nikos Anastasiadis ile bir buluşma yapabileceğini söylediğini aktardı.

Liderler, 2 Nisan'da ara bölgede görüşecek

Söz konusu buluşmanın taraflara uygun tarih olan 2 Nisan'da ara bölgede yapılacağının belirtildiği açıklamada, "Rum Meclisi Eğitim Komitesi AKEL ve DİSİ üyelerinin oylarıyla gerekli kararı almıştır. Müzakerelere yeniden başlamak ancak Rum Meclisinin ve yönetiminin alacağı karar ve tedbirlerle Enosis referandumunun okullarda kutlanması kararını tamamen bertaraf etmesi halinde mümkün olabilecektir." ifadelerine yer verildi.

Akıncı ve Anastasiadis arasında Mayıs 2015'ten bu yana devam eden müzakereler çerçevesinde 16 Şubat'taki görüşmede Anastasiadis, kapıyı sertçe vurarak müzakere masasından kalkmıştı.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı da 10 Şubat'ta Kıbrıs'ın Yunanistan'a bağlanmasını öngören "Enosis" referandumunun yıl dönümünde okullarda kutlanması yönünde karar alan Rum Meclisi'nin kararından geri adım atmaması üzerine liderler görüşmesine katılmayacağını açıklamıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23