• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koç’un müzesinde gavur ağzı

Yeniakit Publisher
2017-03-30 06:34:00 - 2017-03-30 09:15:21
Koç’un müzesinde gavur ağzı

İstanbul Hasköy’de bulunan Rahmi Koç Müzesi’nde uzun süredir büyük bir skandala imza atıldığı ortaya çıktı. Rahmi Koç Müzesi bünyesinde bulunan bir içkili barın, Osmanlı’nın büyük komutanlarından Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa’nın ismiyle faaliyet gösterdiği belirlendi.

U. BAHRİ DAVARCI / İSTANBULRahmi Koç Müzesi bünyesinde bulunan barın, Osmanlı’nın büyük komutanlarından Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa’nın ismiyle faaliyet gösterdiği belirlendi. İstanbul Hasköy’de bulunan Rahmi Koç Müzesi’ndeki ‘Barbarossa Pub’ adlı bar, Osmanlı İmparatorluğu’nun Kaptan-ı Derya’sı Barbaros Hayreddin Paşa’nın ismiyle işletilerek rezalete imza atılıyor. Ecdadın isminin içki servisi yapılan bir mekana verilmiş olması vatandaşlar arasında infiale yol açtı. Skandal karşısında tepki gösteren vatandaşlar, rezalete bir an önce son verilmesini talep ediyor. 

RAHMİ KOÇ MÜZESİ’NDE SKANDAL

Ömrü boyunca küffara karşı mücadele vermiş, Osmanlı donanmasının büyük komutanı Barbaros Hayreddin Paşa’nın adının, Rahmi Koç Müzesi bünyesinde içki servisi yapılan bir bara verilmesi tepkiyle karşılandı. Tabelasında Barbaros Hayreddin Paşa’nın temsili bir çizimine yer verilen ‘Barbarossa Pub’ isimli barın, Osmanlı İmparatorluğu’nun sayısız zaferlerine imza atmış Kaptan-ı Derya’sının adıyla işletilmesi skandal olarak yorumlandı.

 VATANDAŞLAR REZALETİN SON BULMASINI İSTİYOR

Rahmi Koç Müzesi bünyesinde uzun zamandır hizmet veren bar, ziyaretçilerin de tepkisini çekiyor. Müze ziyaretleri saat 10:00 ile 19:00 arası yapılırken pub bar 18:00 ile 01:30 saatleri arasında açık tutularak, Barbaros Hayreddin Paşa’nın ismi altında gece alemleri yapılıyor. Bu skandal karşısında harekete geçen vatandaşlar, sosyal medya üzerinden #EcdadımaDokunmaKoç tag’i ile paylaşım yaparak ecdadın ismiyle içkili mekan işleten Rahmi Koç Müzesi’nin bu rezalete son vermesini talep ediyor. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Akit’in konuyla alakalı olarak görüşmek için aradığı müze yetkilileri ise yerlerinde olmadıkları söylenerek görüşmeye yanaşmadı.

 

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23